Πρόσωπα

Σερντάν Σακίρι: Αποχωρεί από την Λίβερπουλ, χωρίς να έχει «τριτώσει» τις νίκες του και να έχει σκοράρει, απέναντι σε ομάδα του Big 6!

Σερντάν Σακίρι: Αποχωρεί από την Λίβερπουλ, χωρίς να έχει «τριτώσει» τις νίκες του και να έχει σκοράρει, απέναντι σε ομάδα του Big 6!

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την Λίβερπουλ ο Σέρνταν Σακίρι, έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας στους «κόκκινους», και έξι στην Premier League, με τον Ελβετό να αποχωρεί, δίχως να έχει καταφέρει να φτάσει στις τρεις νίκες και να σκοράρει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα του Big 6!

Πρόκειται δεδομένα για έναν από τους επιθετικούς που δύσκολα θα λησμονηθούν από τον κόσμο της Premier League.

Ο Σέρνταν Σακίρι άλλωστε, έχει πραγματοποιήσει 129 εμφανίσεις συνολικά στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχει εκπροσωπήσει τόσο την Λίβερπουλ, όσο και την Στόουκ, έχει συμμετάσχει είτε άμεσα, είτε έμμεσα σε 42 γκολ των ομάδων του (έχει πετύχει τα 20), ενώ στην τριετία του στο Λίβερπουλ, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Champions League και την Premier League!

Παρόλα αυτά, βασική του αδυναμία, πέραν από την δυσκολία που συνάντησε στην προσπάθεια του να πείσει τον Γιούργκεν Κλοπ να τον χρησιμοποιεί συχνότερα, αποτελούσαν οι αριθμοί του στα ντέρμπι.

Ο Σακίρι άλλωστε στην εξαετή του παρουσία στην Premier League έχει αντιμετωπίσει συνολικά σε 35 περιπτώσεις τις «μεγάλες» του αγγλικού πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένης της Λίβερπουλ, έχει επικρατήσει μόλις στις 8, και έχει ηττηθεί ακριβώς στο 50% των αναμετρήσεων που έχει δώσει (18)!

Η Άρσεναλ αποτελεί την ομάδα που τον έχει «πληγώσει» περισσότερο, έχοντας σημειώσει απέναντί του πέντε νίκες, ενώ οι «κανονιέρηδες» διατήρησαν την παράδοση των ομάδων του Λονδίνου, οι οποίες δεν έχουν δεχθεί ποτέ γκολ από τον Σακίρι, με την Γουέστ Χαμ επίσης να… αποδεικνύεται συνεπής στα αμυντικά της καθήκοντα.

Τέλος, συνολικά ο Σακίρι έχει βρει δίχτυα δύο φορές, αμφότερες απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε αναμέτρηση που αφορούσε το Champions League του 2011, με τον Ελβετό να αγωνίζεται με τα χρώματα της Βασιλείας (επικράτησε με 2-1)!
thumb_104516_default_news_size_5.jpg

Έκτοτε, σε μία δεκαετία και 35 ματς, δεν ξανά σκόραρε απέναντι στο Big 6, σε όλες τις διοργανώσεις, με όποιον σύλλογο και αν το επιχείρησε…

Αναλυτικά τα αποτελέσματά του:

Ομάδα Big 6

Αριθμός Νικών

Αριθμός Ισοπαλιών

Αριθμός Ηττών

Μάντσεστερ Γ.

 2

 5

 1

Μάντσεστερ Σίτι

 1

 1

 4

Λίβερπουλ

 0

 1

 3

Άρσεναλ

 2

 1

 5

Τσέλσι

 2

 2

 2

Τότεναμ

 1

 0

 3


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης