Πρόσωπα

Τζόρτζιο Κιελίνι - Γιουβέντους: Συμβόλαιο σε έναν 37χρονο στόπερ ή στον αρχηγό της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας;

Τζόρτζιο Κιελίνι - Γιουβέντους: Συμβόλαιο σε έναν 37χρονο στόπερ ή στον αρχηγό της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας;

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι, ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας που κατέκτησε το EURO 2020, διανύει μία παρατεταμένη νιότη και ζητά συμβόλαιο βασισμένο σε όσα δείχνει στο χορτάρι και όχι στα 37 χρόνια ζωής που μετρά, πετώντας το «μπαλάκι» στη Γιουβέντους.

Σχετικά Άρθρα

Στο άκουσμα της είδησης πως ένας 37χρονος κεντρικός αμυντικός, ζητά αύξηση αποδοχών και διετές συμβόλαιο για να υπογράψει, μάλλον η πλειοψηφία των συλλόγων, αλλά και των οπαδών, θα έκανε λόγο για αγνή τρέλα. Όχι, όμως, όταν πρόκειται για τον Τζόρτζιο Κιελίνι.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός έχει «διχάσει» τον κόσμο της Γιουβέντους με το νέο συμβόλαιο που ζητά. Σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, τα 3,5 εκατομμύρια που λαμβάνει ετησίως, θέλει να εκτοξευθούν στα πέντε και να συνοδευτούν από διετή συνεργασία.

Η «Γηραιά Κυρία» οφείλει να λάβει μία απόφαση, της οποίας η κατάληξη θα εξαρτηθεί από ποια σκοπιά τον αντικρίζει: στο πρόσωπό του βλέπει έναν 37χρονο κεντρικό αμυντικό ή τον αρχηγό της κατόχου του EURO 2020, Ιταλίας;

Εικόνα

Βιονικός σε ολόκληρη τη διοργάνωση!

Με σημείο εκκίνησης την 17η Νοεμβρίου του 2004, όταν και έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ιταλίας σε ένα φιλικό απέναντι στη Φινλανδία, ο Τζόρτζιο Κιελίνι μετρά δεκαεπτά χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στην «Σκουάντρα Ατζούρα». Ωστόσο, η απόδοσή του στο EURO 2020 ήταν ό,τι πιο ώριμο έχει παρουσιάσει με το εθνόσημο στο στήθος ως σήμερα.

Με εξαίρεση τα 204 λεπτά που έχασε, λόγω τραυματισμού στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ελβετία στη δεύτερη αγωνιστική, ο αρχηγός της Ιταλίας δεν έλειψε δευτερόλεπτο από το υπόλοιπο τουρνουά. Για κόπωση εξαιτίας των 444ων λεπτών παιχνιδιού ούτε λόγος.

Κάλυψε 47.4 χιλιόμετρα, ανέκτησε την μπάλα 37 φορές και το βασικότερο όλων, υπήρξε τρομερά εύστοχος στις μεταβιβάσεις του, βοηθώντας στο build up της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Από τις 313 μεταβιβάσεις που επιχείρησε, ολοκλήρωσε τις 287, εκτοξεύοντας το ποσοστό επιτυχίας στο 90%!

Ίσως είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς πόσα εκατομμύρια θα έπρεπε να βγάλει από τα ταμεία της η Γιουβέντους για να αποκτήσει ένα στόπερ με ανάλογα στατιστικά, αλλά σίγουρα δεν θα της αρκούσαν τα δέκα εκατομμύρια που θα της κοστίσει ο Κιελίνι.

Εικόνα


Είναι έτοιμη η Γιουβέντους να «σπάσει» το δίδυμο Μπονούτσι-Κιελίνι;

Το αμυντικό κεντρικό δίδυμο που έφερε την Ιταλία ως την κορυφή της Ευρώπης, το απολαμβάνει η Γιουβέντους για περίπου μία δεκαετία και παρά τις κινήσεις της για να προετοιμάσει την επόμενη ημέρα του συλλόγου -βλέπε Ρουγκάνι, Ντεμιράλ, Ντε Λιχτ- ουδείς μοιάζει έτοιμος να καλύψει τη βαριά σκιά που θα αφήσει πίσω του ένα ενδεχόμενο διαζύγιο.

Ακόμη κι αν βρεθεί άξιος αντικαταστάτης, η χημεία των 326 ματς που έχουν συνυπάρξει ο Τζόρτζιο Κιελίνι και ο Λεονάρντο Μπονούτσι, πώς θα αντικατασταθεί;

Εικόνα

Εύλογα γίνεται αντιληπτό, πως το συμβόλαιο του Τζόρτζιο Κιελίνι μπορεί να κάνει πράξη το «ενός κακού, μύρια έπονται».

Η Γιουβέντους οφείλει να μετρήσει πολύ καλά τις κινήσεις της, αλλά και τις δυνάμεις της, σκεπτόμενη όχι μόνο αν θέλει να υποκύψει στις απαιτήσεις του Ιταλού αμυντικού, αλλά κι αν μπορεί να πράξει αλλιώς.

Ο Κιελίνι δείχνει με τον τρόπο του, πως κοιτώντας τον «καθρέπτη» του, αντικρίζει τον αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας που θέλει να την οδηγήσει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ σε ενάμιση χρόνο από τώρα και κανείς δεν μπορεί να τον κρίνει -ποδοσφαιρικά- για αυτό.

Η Γιουβέντους πώς τον βλέπει;

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης