Πρόσωπα

Νέλσον Ολιβέιρα: Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον… Λάζαρο που έψαχνε να αναστήσει!

Νέλσον Ολιβέιρα: Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον… Λάζαρο που έψαχνε να αναστήσει!
Έπειτα από μια όχι και τόσο επιτυχημένη πορεία στην ΑΕΚ, ο Πορτογάλος φορ ανακάλυψε την ομάδα που του προσφέρει αυτό που πάντα έψαχνε
Σχετικά Άρθρα

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους παίκτες που πέρασαν από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Οι απόψεις γύρω από το πρόσωπό του ποικίλλουν, ενώ οι εμφανίσεις του με τα κιτρινόμαυρα πολλές φορές γέννησαν ερωτηματικά. Ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε… διχάσει την Αθήνα.

Δεν τίθεται θέμα συζήτησης για το αν ο Πορτογάλος γνωρίζει τη θέση του φορ. Ούτε προφανώς για το αν κατέχει τα «προσόντα» για εκεί. Όμως εκ του αποτελέσματος απεδείχθη πως κατά τη δίχρονη παραμονή του στην πρωτεύουσα, δεν κατάφερε ποτέ να «κουμπώσει» πλήρως με την υπόλοιπη ομάδα και αρκετές φορές έμοιαζε με «ξένο σώμα».

Ο Ολιβέιρα είναι πλέον κάτοικος Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει εκεί για τα επόμενα 2+1 χρόνια, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη θητεία του στον έτερο «δικέφαλο». Το μέχρι στιγμής δείγμα που έχει δείξει έχει ενθουσιάσει ιδιαίτερα τον κόσμο του ΠΑΟΚ και η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Καλοκαιρινό ξεκίνημα… «με τα μπούνια»

Οι Θεσσαλονικείς «πέταξαν» για Ολλανδία τις πρώτες μέρες του Αυγούστου (12/07), όπου ήταν προγραμματισμένο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί ναι μην είχε στη διάθεσή του τον βασικό του φορ, Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος έλειπε λόγω άδειας όμως αυτό τελικά δεν ήταν κάτι που τον άγχωσε. Έτσι λοιπόν η δοκιμή του Πορτογάλου στην κορυφή της επίθεσης ήταν μονόδρομος για τον Ρουμάνο τεχνικό και όπως όλα έδειξαν, δικαιώθηκε και με το παραπάνω!

Στο ντεμπούτο του με τα «ασπρόμαυρα», στην αναμέτρηση κόντρα στη Σαρλερουά, ο 29χρονος χρειάστηκε μόλις 1.5 λεπτό για να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πλασέ έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μουργκ! Στο ματς με τη Χεράκλες δε, το σόου ήταν ακόμη πιο απολαυστικό! Ο Πορτογάλος «καθάρισε» ουσιαστικά όλο το παιχνίδι μόνος του με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίωρο.

Επιπλέον, στην τελευταία φιλική μάχη της ομάδας επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην Φέγενορντ μπορεί να μην σκόραρε, όμως εκείνος ήταν που κέρδισε το πέναλτι το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει λίγο πριν την ολοκλήρωση των πρώτων δεκαπέντε λεπτών.

Η… «σπρωξιά» που τόσο πολύ χρειαζόταν

Ποια είναι η αιτία όλων αυτών; Στον αθλητισμό σημαντικότερο ρόλο παίζει η χημεία και το δέσιμο των παικτών μέσα στα αποδυτήρια. Ένα γαλήνιο κλίμα αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο με τον ιδανικότερο τρόπο: μια αλάνθαστη και αρμονική συνεργασία.

Σίγουρα η περιπέτειά του στην ΑΕΚ περιλάμβανε πολλά εμπόδια, με βασικότερο εκείνο των πολλαπλών τραυματισμών οι οποίοι τον ταλαιπώρησαν το μεγαλύτερο διάστημα που παρέμεινε εκεί. Από την άλλη ο Ολιβέιρα δεν αποτέλεσε ουσιαστικά ποτέ το κομμάτι που θα ολοκλήρωνε το παζλ της «Ένωσης». Εν αντιθέσει, τις περισσότερες φορές θα μπορούσε να πει κανείς πως είχε μια παραπάνω «γωνία» που δεν κούμπωνε.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς να γίνεται λόγος για τη νέα αγωνιστική σεζόν, αν και η περίοδος της καλοκαιρινής προετοιμασίας είναι ένα πολύ δυνατό δείγμα του τι έπεται.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που έλειπε από τον Ολιβέιρα ήταν μια ώθηση, τόσο ψυχολογική όσο και αγωνιστικά. Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται, έχει βρει στον ΠΑΟΚ και με το παραπάνω.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης