Πρόσωπα

Τσάβι Σιμόνς: Το «ακατέργαστο διαμάντι» που έχει έρθει η ώρα να λάμψει

Τσάβι Σιμόνς: Το «ακατέργαστο διαμάντι» που έχει έρθει η ώρα να λάμψει
Ο Τσάβι Σιμόνς συγκαταλέγεται σε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έφτασε, όμως, η στιγμή να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα συναρπαστικότερα «projects» στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Τσάβι Σιμόνς, γιός του άλλοτε Ολλανδού ποδοσφαιριστή, Ρεγκίλιο Σίμονς, βρέθηκε μόλις από τα 11 χρόνια του στο προσκήνιο, όταν η Καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» παρουσίασε το αγωνιστικό του προφίλ, ενώ λίγο μετά τα 14 άρχισε να εκπροσωπείται από τον κορυφαίο μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα.

Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα έμελλε να πάρει μια απόφαση «σταθμό» για την ποδοσφαιρική του καριέρα.

1563879395_538115_1563879721_noticia_normal.jpg

Στο Παρίσι με… «εξωφρενικό» ποσό

Η απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα στην οποία μεγάλωσε και ωρίμασε ποδοσφαιρικά ήταν μάλλον δύσκολη. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να τον κρατήσει προσφέροντας του 200.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο η «εξωφρενική» πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν, που έφτανε στα 1,1 εκατ. ευρώ το χρόνο, τον έκανε να πει το οριστικό «ναι».

Το 17χρονο «wonderkid» έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στο φιλικό των Παριζιάνων με τη Σοσό στις 5 Αυγούστου και λίγους μήνες αργότερα μπήκε για πρώτη φορά και σε επίσημο ματς, αυτό απέναντι στην Καέν για το Κύπελλο.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή για εμένα. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος», τόνισε λίγο μετά το τέλος του ματς ο Σιμόνς και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Πρέπει να συνεχίσω την προπόνηση σκληρά και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν περισσότερα».

«Δεν θα γίνει ο νέος Ινιέστα ή ο νέος Τσάβι, ωστόσο με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει μπορεί κάλλιστα να πραγματοποιήσει μια συναρπαστική πορεία στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές κατηγορίες. Είναι ακόμα πολύ μικρός, αλλά σίγουρα έχει μεγάλες προοπτικές», είχε τονίσει από πλευράς του ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

xavisimons-psg.jpeg

Ώρα να κάνει το «ξεπέταγμα»

Με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν (τόσο στη βασική ομάδα όσο και στην U-19) έχει πραγματοποιήσει συνολικά 8 εμφανίσεις με 2 γκολ, στατιστικά τα οποία δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση το μεγάλο «ντόρο» που έχει υπάρξει -κατά καιρούς- γύρω από το όνομα του.

Ωστόσο, ο Σιμόνς είναι πράγματι ένα «ακατέργαστο διαμάντι» το οποίο έχει έρθει η ώρα να λάμψει. Άπαντες στο στρατόπεδο των Παριζιάνων μιλούν για ένα ιδιαίτερα ταπεινό παιδί, που ουδέποτε έχει παραπονεθεί και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις.

Μάλιστα, στην προετοιμασία της Παρί, ο νεαρός Ολλανδός μεσοεπιθετικός σκόραρε και δύο τέρματα σε βάρος των FC Chambly Oise και Le Mans, δείχνοντας για ακόμη μια φορά στον Ποτσετίνο τι μπορεί να κάνει. Το 2021-22 δεν χρειάζεται να είναι η απόλυτα επιτυχημένη σεζόν για τον Σίμονς, ωστόσο έχει έρθει η ώρα να φανερώσει τα χαρακτηριστικά τα οποία των έχουν βάλει στην εξίσωση μιας μεγάλης κουβέντας.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης