Πρόσωπα

Κέβιν Γκαμέιρο: Η «περιπλάνηση» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και ήρθε η ώρα να γυρίσει στο σπίτι του, στο Στρασβούργο…

Κέβιν Γκαμέιρο: Η «περιπλάνηση» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και ήρθε η ώρα να γυρίσει στο σπίτι του, στο Στρασβούργο…

Τις τελευταίες του ποδοσφαιρικές σεζόν διανύει πιθανώς ο Κέβιν Γκαμέιρο, με τον 34άχρονο Γάλλο να βάζει ένα τέλμα στα ταξίδια του, και να αποφασίζει να επιστρέψει στην ομάδα που τον «ανέδειξε»!

Πρόκειται το δίχως άλλο για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πως να τοποθετεί την μπάλα στα δίχτυα, με κάθε τρόπο. Οι αριθμοί του το έχουν αποδείξει πολλάκις, και τα γκολ που έχει σημειώσει ο Κέβιν Γκαμέϊρο διόλου απαρατήρητα δεν είναι δυνατό να περάσουν…

Η απόφαση της επιστροφής στο Στρασβούργο, 13 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση

Παρά ταύτα, ο χρόνος κυλάει και το ένστικτο του σκόρερ, ναι μεν δεν χάνεται, αλλά πιθανώς αλλοιώνεται. Τα λεπτά συμμετοχής μοιραία μειώνονται και ο Κέβιν Γκαμέιρο, όπως άλλωστε πάντα έπραττε, δεν μπορεί παρά να το αποδεχθεί.

Αυτός άλλωστε είναι και ο κυριότερος λόγος που ένας τόσο καταξιωμένος σκόρερ, αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Το Στρασβούργο αποτέλεσε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του Γκαμέιρο πριν από 13 χρόνια, και πλέον 4.700 ημέρες μετά, ο 34άχρονος επιθετικός, αποφάσισε να επιστρέψει… σπίτι, αντικρύζοντας ξανά την πρώτη του «αγάπη», την οποία δεν είχε την τύχη να συναντήσει ποτέ και ως αντίπαλος!
E6nNPLaXMAcpg9L.jpg

Τα ταξίδια του στην Γαλλία, και η περιπλάνησή του στην Ισπανία, φαίνεται πως ολοκληρώνονται και επίσημα. Κάθε του εμπειρία ήταν ξεχωριστή και κάθε τίτλος θεωρήθηκε ακόμη μία εμπειρία…

Οι τίτλοι του Κέβιν Γκαμέιρο, η αγαπημένη του διοργάνωση και η κορυφαία στιγμή της καριέρας του

Τα 4 Europa League που κατέκτησε (τρία με την Σεβίλλη, ένα με την Ατλέτικο Μαδρίτης), το ένα Κύπελλο Ισπανίας με την Βαλένθια, και το Γαλλικό πρωτάθλημα με την Παρί Σεν Ζερμέν, αποτελούν απλώς μία πιστοποίηση της επιτυχίας του, ενώ τα 153 γκολ που έχει πετύχει στα δύο πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί, σε 462 παιχνίδια, αποδεικνύουν περίτρανα πως το γκολ… δικαίως θεωρήθηκε ως μία δεύτερη φύση του!

Άξιο αναφοράς είναι βεβαίως και το γεγονός πως τα Κύπελλα αποτελούσαν ανέκαθεν τις αγαπημένες του διοργανώσεις, καθώς σε 60 συμμετοχές έχει βρει δίχτυα σχεδόν στο 50% των αναμετρήσεων που έλαβε χρόνο συμμετοχής.
ESBmXhvXsAAV0WP.jpg

Τα 27 του γκολ δείχνουν την κλάση του, ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του, θεωρείται αναμφίβολα το γκολ στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας, πριν από μία διετία, απέναντι στην Μπαρτσελόνα (1-2 υπέρ της Βαλένθια)!

Ο Γκαμέιρο τότε «άνοιξε» το σκορ, ενώ συνολικά ολοκλήρωσε την διοργάνωση με 9 παιχνίδια, 3 γκολ και 4 ασίστ, αποτελώντας τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της ομάδας του στην διοργάνωση.
DdWXL3jX4AApkR1.jpg

Το παράπονο του από την Εθνική Γαλλίας και το τέλος μίας υπέροχης ποδοσφαιρικής ιστορίας

Μοναδικό μελανό σημείο σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του, ίσως να αποτελεί ο περιορισμένος αριθμός κλήσεων που έλαβε από την Εθνική του ομάδα (13). Η τελευταία του συμμετοχή άλλωστε χρονολογείται πριν από μία τετραετία, ενώ τα τρία του γκολ με την Γαλλία, δεν στάθηκαν ποτέ ικανά ώστε να του εξασφαλίσουν την συμμετοχή στην τελική φάση ενός EURO ή ενός Μουντιάλ, πράγμα που παραδόξως δεν βίωσε ποτέ!

Φτάνοντας όμως στο τέλος, το φινάλε για τον Κέβιν Γκαμέιρο μόνο επιτυχημένο δεν είναι δυνατό να μην θεωρηθεί. Ο Γάλλος… γύρισε την Γαλλία και την Ισπανία, περιπλανήθηκε, σκόραρε και πανηγύρισε, αλλά δεν ξέχασε από που ξεκίνησε.

Το Στρασβούργο δεν τον λησμόνησε ποτέ και αυτός δεν μπορούσε να αρνηθεί την… «ποδοσφαιρική του στέγη». «Είναι πάντα ωραίο να γυρνάς στο σπίτι» δήλωσε…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης