Πρόσωπα

Όγκνιεν Βράνιες: Η επιστροφή του commando στην ομάδα που αγαπά να… παιδεύει!

Όγκνιεν Βράνιες: Η επιστροφή του commando στην ομάδα που αγαπά να… παιδεύει!

Ο εξαιρετικά ιδιαίτερος χαρακτήρας του Βόσνιου στόπερ έχει διχάσει τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν ξέρουν αν πρέπει να χαρούν με την επιστροφή του ή όχι.

Σχετικά Άρθρα

Γεμάτη από επιστροφές - καταστροφές είναι η νέα αγωνιστική περίοδος της ΑΕΚ! Έπειτα από την άφιξη του Σέρχιο Αραούχο, ανακοινώθηκε και η επιστροφή του Όγκνιεν Βράνιες! Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός γύρισε στην «Ένωση» για να πραγματοποιήσει την τρίτη του θητεία με την κιτρινόμαυρη φανέλα, μετά από τις εμφανίσεις του τον Ιανουάριο του 2017 ως το καλοκαίρι του 2018 και εκείνες το 2019-2020.

Η συμβολή του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία ενώ στις περιπτώσεις που χρειάστηκε να βοηθήσει επιθετικά, το έκανε και με το παραπάνω. Τρανταχτό παράδειγμα το χατ τρικ που πέτυχε στη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στην Ξάνθη με 4-0 τον Φεβρουάριο του 2018, το οποίο είναι και το μοναδικό που έχει σημειώσει συνολικά στην καριέρα του!

Βέβαια ο 31χρονος δεν είναι αγαπητός - ή μάλλον τουλάχιστον άξιος προσοχής - από τους φίλους της ομάδας μόνο για τις αθλητικές του δεξιότητες… Το περισσότερο ενδιαφέρον έχουν τραβήξει τα στοιχεία του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, τα οποία τον φέρνουν πολλές φορές στο επίκεντρο του σχολιασμού.

2868799.jpg

Εκρηκτικότητα στον αγωνιστικό χώρο…

Αν κάποιος παρατηρήσει τον τρόπο που ο Βόσνιος αμυντικός κινείται μέσα στις τέσσερις γραμμές αλλά και την ορμή που έχει στις διεκδικήσεις των φάσεων, μπορεί εύκολα να διακρίνει την έντονη ενεργητικότητα που κουβαλάει. Πολλές φορές ο τρόπος παιχνιδιού του να φαίνεται κάπως άτσαλος, όμως σε συνολικά 83 εμφανίσεις με την φανέλα της ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις 4 κόκκινες (εκ των οποίων μόνο η μία ήταν απευθείας).

2228026.jpg

Δημόσιες διαμάχες μέχρι τελικής πτώσης…

Προφανώς η εκρηκτικότητά του μπορεί να ερμηνευθεί και στις διαπροσωπικές του διαμάχες. Οι εξωαγωνιστικοί τσακωμοί είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο για τον Βράνιες. Μεγαλύτερος, εκείνος με τους οπαδούς της Θύρας 7 στον οποίο ενεπλάκη και το «σκάνδαλο» με τη Σέρβα τραγουδίστρια, Γέλενα Καρλέουσα.

Ο Βόσνιος λοιπόν σε κάθε πιθανή ευκαιρία και με όπλο τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μεταπηδούσε από ανάρτηση σε ανάρτηση απευθυνόμενος σε ανθρώπους, ομάδες και καταστάσεις, ανάλογα με τον «αντίπαλό» του εκείνη την περίοδο.

vranies-melissanidis.jpg

Βράνιες εναντίον όλων…

Τον Φεβρουάριο του 2018 ο ίδιος άσκησε ασφυκτική πίεση στη διοίκηση της ομάδας, προκειμένου να αποχωρήσει από τον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο και να μεταφερθεί στην Άντερλεχτ. Αυτό φυσικά ήταν κάτι που εν τέλει έγινε αφού ολοκληρώθηκε εκείνη η σεζόν κι έπειτα από την παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, όμως ο ίδιος φάνηκε πολύ αντιδραστικός.

Μάλιστα, δεν δίστασε να μην κατεβεί σε προπονήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ένα μέσο… πίεσης προς στη διεύθυνση.  Προφανώς όμως τον τελευταίο λόγο έχει πάντα ο πρόεδρος της εκάστοτε ομάδας.

verde-vranjes-aek-1.jpg

Μηδαμινή υπομονή…

Εκτός από τα πολυάριθμα περιστατικά με αντιπάλους του, ο Βράνιες «τα βάζει» ακόμη και με τους ίδιους του τους συμπαίκτες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον τσακωμό του κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με «θύμα» τον Μιχάλη Μπακάκη. Η αιτία αυτού παραμένει άγνωστη, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως ο Βόσνιος για λίγο δεν επιτέθηκε στον Έλληνα μπακ…

Ένα άλλο επικό επεισόδιο, το οποίο έχει απαθανατιστεί από τον φακό, είναι εκείνο με τον Ντανιέλε Βέρντε στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό (07/06/2020, 1η αγωνιστική play off). Τότε ο Ιταλός εξτρέμ είχε πιάσει τον 31χρονο από τον λαιμό, με αφορμή κάποια… «γαλλικά» που ακούστηκαν από τον Βόσνιο για το γεγονός πως ο συμπαίκτης του «δεν τον σημάδευε στα στημένα».

vranjes_1.jpg

Απεριόριστη αγάπη για μια Ιδέα…

Ο Βράνιες δεν έκρυψε ποτέ την απεριόριστη αγάπη που έχει για την ΑΕΚ. Από τα τατουάζ του με τον δικέφαλο και την Original, μέχρι και την «guest» εμφάνιση στη θύρα των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας το 2019 (Φεβρουάριος, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ).

Ο χαρακτήρας του Βράνιες είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστός. Σίγουρα ο Βόσνιος πέρα από παίκτης της ΑΕΚ είναι κι ένας από τους φιλάθλους της, όμως ο τρόπος που δείχνει την αγάπη του δεν είναι ο πιο κατάλληλος και αρκετές φορές εκθέτει την ομάδα. Φυσικά καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της «νέας του αρχής» θα παίξει το πως θα ταιριάξει με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, από τον οποίο θα κριθούν τα πάντα…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης