Πρόσωπα

Η Μπάρτι στα χνάρια της Κόουλι: Η πρώτη Αυστραλή τενίστρια που κατακτά τον τίτλο του Wimbledon μετά από 50 χρόνια!

Η Μπάρτι στα χνάρια της Κόουλι: Η πρώτη Αυστραλή τενίστρια που κατακτά τον τίτλο του Wimbledon μετά από 50 χρόνια!

Η 25χρονη τενίστρια αποδεικνύει για ακόμη μία φορά γιατί είναι το Νο 1 παγκοσμίως!

Σχετικά Άρθρα

Δεν υπήρχε τίποτα στον κόσμο που μπορούσε να εμποδίσει την Άσλεϊ Μπάρτι από το να πάρει τον τίτλο του φετινού Wimbledon. Ούτε το βάρος της στιγμής που δοκίμασε τα όριά της, ούτε η δύναμη της ιστορίας εμπνευσμένη από την μέντορα και το είδωλό της Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι, και ούτε καν η τρομερή, ανθεκτική της αντίπαλος δεν θα την σταματούσαν.

Η 25χρονη επικρατώντας της Καρολίνα Πλίσκοβα 2-1 σετ (6-3, 6 7 (4), 6-3) έγινε η πρώτη γυναίκα Αυστραλή που κέρδισε το τουρνουά από το 1971 και την Κόουλι. Πενήντα χρόνια μετά από τον παρθενικό αυτόν τίτλο, στέκεται εδώ ως η πιο κατάλληλη διάδοχος που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Εάν δεν ήταν ήδη ξεκάθαρο από τους τίτλους που έχει συνολικά - πλέον 12 - η Μπάρτι έχει καθιερωθεί ως η ανερχόμενη παίκτρια στο τένις. Επίσης έγινε η 20η γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια από χρηματικά έπαθλα - το 1971 η Κόουλι κέρδισε μόλις 1.800 £.  

«Μου πήρε πολύ χρόνο για να εκφράσω προφορικά το γεγονός ότι ήθελα να τολμήσω να το ονειρευτώ και να πω ότι ήθελα να κερδίσω αυτό το απίστευτο τουρνουά».

Η Μπάρτι παρουσιάζει στα court μια εικόνα ηρεμίας και ψυχραιμίας γεγονός που ίσχυσε και μετά την πρώτη νίκη της στο Roland Garros το 2019, το οποίο έκανε τον θρίαμβό της ακόμη πιο συγκινητικό

Καθ' όλη τη διάρκειά της στην κορυφή του αθλήματος, η Μπάρτι έχει ξεχωρίσει μέσα από τις υπέρτατες γνώσεις και δεξιότητές της, φέρνοντας μια σπάνια σταθερότητα στο Νο 1 του παγκόσμιου ταμπλό. 

Είκοσι πέντε ημέρες πριν ξεκινήσει το Wimbledon, η 25χρονη αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το δεύτερο γύρο του Roland Garros με έναν τραυματισμό στο ισχίο να την ταλαιπωρεί. Κι όμως είναι ακόμη εδώ.

Χρησιμοποίησε όλες αυτές τις προκλήσεις ως πάτημα προκειμένου να παίξει το καλύτερο τένις της ζωής της σε μεγάλους αγώνες και σε άλλους το πιο ψυχικά ανθεκτικό. Η Μπάρτι έχει τώρα τον τίτλο που λαχταρούσε για τόσο καιρό, ενώ πολλοί ακόμα βρίσκονται στον δρόμο

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης