Πρόσωπα

Ο Φόρσμπεργκ θυμήθηκε… τα νιάτα του, αλλά η Ουκρανία «ντύθηκε» Γκέτεμποργκ, και του στέρησε την πρόκριση!

Ο Φόρσμπεργκ θυμήθηκε… τα νιάτα του, αλλά η Ουκρανία «ντύθηκε» Γκέτεμποργκ, και του στέρησε την πρόκριση!

Σε προσωπική υπόθεση είχε εξελιχθεί η πορεία της Σουηδίας στο EURO 2020 για τον Εμίλ Φόρσμπεργκ, με τον Σουηδό να «γράφει» ιστορία, αλλά να μην δύναται να σπάσει μία «προσωπική» του επίδοση, που επαναλήφθηκε ύστερα από μία επταετία.

Επρόκειτο εξαρχής για τον ηγέτη της Σουηδίας, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πρώτος της σκόρερ στα EURO, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, απουσίαζε από την αποστολή της και δεν μπορούσε να συμβάλλει στις προσπάθειές της, για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Άμεση συνέπεια της στέρησης του «Ίμπρα», αποτέλεσε η ανάγκη του Γιάνε Άντερσον να αντικαταστήσει το μεγάλο κενό, βλέποντας στο πρόσωπο του Εμίλ Φόρσμπεργκ τον ιδανικό άνθρωπο, που θα μπορέσει να παρασύρει και τους υπολοίπους.
E4l1t_8XwAkWq3E_1.jpg

Το ρεκόρ του Φόρσμπεργκ στο EURO και η αδυναμία της Σουηδίας να το μετουσιώσει σε πρόκριση

Ο 29άχρονος μέσος άλλωστε, προερχόταν από μία «γεμάτη» σεζόν με την Λειψία, είχε αγωνιστεί σε 29 αναμετρήσεις της, είχε συμμετάσχει σε 12 γκολ της στην Bundesliga, έχοντας σκοράρει ένα περισσότερο από τα μισά, και αποδεδειγμένα διέθετε την ποιότητα να καθοδηγήσει την ομάδα του στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Έτσι και έγινε. Ο Φόρσμπεργκ το… πήρε προσωπικά, η Σουηδία προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της, με τον ίδιο να έχει πετύχει 3 γκολ, και πήγε να συναντήσει την Ουκρανία στο Χάμπντεν Παρκ, θέλοντας να «γράψει» ιστορία.

Ο προσωπικός του στόχος στέφθηκε από επιτυχία, αλλά η Σουηδία δεν κατάφερε να πάρει την πρόκρισή της, δεχόμενη γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (το δεύτερο γκολ σε τέτοιο χρονικό σημείο, στην ιστορία των EURO).

Παρόλα αυτά, ο Φόρσμπεργκ είχε προλάβει και πάλι να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Σκόραρε το τέταρτο γκολ του στην διοργάνωση, «ισοφάρισε» τον Κένετ Άντερσον, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή της Σουηδίας που έχει πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο, πριν από 27 χρόνια, και πλέον συγκαταλέγεται ως δεύτερος στην λίστα των παραγωγικότερων Σουηδών, στην διοργάνωση των EURO.

Η «επανάληψη» μίας ιστορίας, σε μία τριάδα αγώνων που και πάλι ολοκληρώνεται με αποτυχία

Τα 4 γκολ που κατέγραψε σε 4 εμφανίσεις (σε 3 διαδοχικές αναμετρήσεις), αποτελούν βεβαίως και μία ξεχωριστή, προσωπική επίδοση, μιας και ο Έμιλ Φόρσμπεργκ έχει πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο, μόνο μία φορά στην καριέρα του, πριν από μία επταετία.
E5JNavmXMAQiPQX_1.jpg

Ήταν Ιούλιος του 2014, όταν ο Σουηδός είχε βρει δίχτυα σε τρία συνεχόμενα ματς, απέναντι σε Καλμάρ, Φάλκενμπεργκ και Γκέτεμποργκ, με την φανέλα της Μάλμε, έχοντας μάλιστα και πάλι ως συμπαίκτη τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν, και αντίπαλό του στο τελευταίο ματς, τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Ματίας Μπιέρσμιρ!

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο περιπτώσεων; Ότι καμία από τις ομάδες του δεν κατάφερε να επικρατήσει στην τρίτη της αναμέτρηση, με την Γκέτεμποργκ, όπως και την Ουκρανία να πετυχαίνει γκολ, σε «νεκρό χρόνο» και να μην επιτρέπει στον Έμιλ Φόρσμπεργκ να συνδυάσει την ατομική του επίδοση, με μία σπουδαία-νίκη!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης