Πρόσωπα

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο βιονικός Γάλλος που σκοράρει και η Γαλλία… δεν χάνει!

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο βιονικός Γάλλος που σκοράρει και η Γαλλία… δεν χάνει!

Ο Αντουάν Γκριεζμάν  πλέον είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του EURO και είναι αυτός που κατάφερε να γλιτώσει την Γαλλία από μία ήττα στη Βουδαπέστη απέναντι στην Ουγγαρία.

Στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα, καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, με μία «μυθική φυσιογνωμία» να τον ακολουθεί.

Πρόκειται βεβαίως για τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ για την Εθνική Γαλλίας και μάλιστα, όλα σε ένα τουρνουά. Πλέον, αυτός που είναι πίσω από τους δυο τους είναι ο Γκριεζμαν,  ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει απέναντι στην Ουγγαρία στην 91η του εμφάνιση με την χώρα του, διατηρώντας την παράδοση που θέλει τους «Τρικολόρ» να μην ηττώνται, όταν ο Γάλλος σκοράρει!
E4P8lcmWQAQLqL__1.jpg

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του ασταμάτητου Γκριεζμάν με την Γαλλία

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως από τα 91 ματς που έχει δώσει συνολικά, τα 50 εξ΄ αυτών είναι συνεχόμενα! Ο βιονικός Γκριεζμάν δεν έχει χάσει καμία αγωνιστική υποχρέωση της Γαλλίας από τις προκριματικές αναμετρήσεις που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2017, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και έπειτα!

Συνολικά, μετράει 37 γκολ, με το σημερινό του απέναντι στην Ουγγαρία να είναι το 4ο στις τελευταίες 6 του αναμετρήσεις με την Γαλλία, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως οι «Τρικολόρ» δεν έχουν ηττηθεί σε κανένα από τα παιχνίδια που ο νυν επιθετικός της Μπαρτσελόνα, έχει βρει δίχτυα!
E4P05RmXMAo4A9V_1.jpg

Οι αήττητοι Τρικολόρ με τον Γκριεζμάν σκόρερ, και οι αριθμοί του στο EURO

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της επίδρασής του είναι το διάστημα ανάμεσα στον Ιούνιο του 2019 και τον Οκτώβρη του 2020, όπου μετρούσε σε 13 ματς, 4 γκολ και 8 ασίστ, με την αναμέτρηση απέναντι στην Τουρκία να είναι η μοναδική, στην οποία ο Γάλλος δεν συμμετείχε σε κάποιο τέρμα της ομάδας του.

Η Γαλλία ηττήθηκε με 2-0 και ο Γκριεζμάν φανέρωσε ακόμη για μία φορά πόσο σημαντικός είναι για την χώρα του. Με το γκολ του απέναντι στην Ουγγαρία άλλωστε έφτασε τα 7 γκολ στο EURO σε 9 παιχνίδια, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο (11) και Μισέλ Πλατινί (9) να είναι οι μόνοι που βρίσκονται ψηλότερα!

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την συνέχεια της πορείας του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος «αθόρυβα» εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Παρόντος Γκριεζμάν η Γαλλία δεν χάνει, και ο ίδιος συνεχίζει να «γράφει ιστορία»!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης