Πρόσωπα

ΛαΜέλο Μπολ: Ένας «εξερευνητής» του μπάσκετ που αναδείχθηκε rookie της σεζόν στο NBA! (video)

ΛαΜέλο Μπολ: Ένας «εξερευνητής» του μπάσκετ που αναδείχθηκε rookie της σεζόν στο NBA! (video)
Ο ΛαΜέλο Μπολ χρησιμοποίησε την εμπειρία του από τα πρωταθλήματα της Λιθουανίας και της Αυστραλίας και χάρις στην εξαιρετική του σεζόν με τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς αναδείχθηκε Rookie της σεζόν στο ΝΒΑ.
Σχετικά Άρθρα
Η ταυτότητα του νεαρού Αμερικανού γκαρντ μπορεί να δείχνει ότι είναι γεννημένος στις 22 Αυγούστου του 2001, όμως από πολύ πιο μικρή ηλικία έχει αναλάβει μεγάλες ευθύνες και έχει αποκομίσει σημαντικές παραστάσεις από διάφορα πρωταθλήματα του κόσμου.

Μπορεί να μην επιδίωξε ο ΛαΜέλο Μπολ να βγει σε... κοινή θέα η ιδιωτική του ζωή, όμως το γεγονός ότι ήταν αδελφός του Λόνζο Μπολ και γιος του ΛαΒάρ Μπολ δεν του άφηναν πολλά περιθώρια να το αποφύγει. Η καθημερινότητα της οικογένειάς του είχε γίνει σήριαλ στην τηλεόραση, εστιάζοντας στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ τους αλλά και στην ζωή τους γύρω από το μπάσκετ.

Ball-in.jpg

Όμως έδειξε την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση και διαχωρίζοντας τα οικογενειακά του... θέματα από την καριέρα του επιβεβαίωσε αυτό που συνεχώς οι ειδικοί γύρω από το ΝΒΑ θεωρούσαν για εκείνον. Δηλαδή ότι έχει όλες τις προδιαγραφές να διαπρέψει και πραγματοποιήσει μία λαμπρή πορεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η απότομη είσοδος στον χώρο του επαγγελματικού κόσμου

Το 2017 όλα τα μέσα ασχολούνταν με τον Λόνζο Μπολ, ο οποίος είχε επιλεγεί στο Νο.2 του draft και τον Λαβάρ Μπολ, ο οποίος άνοιγε... κόντρες με αστέρες και παράγοντες του ΝΒΑ. Η είδηση της μεταγραφής του ΛαΜάρ Μπολ στο λιθουανικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Πριενάι σε ηλικία μόλις 16 ετών πέρασε στα πιο ψιλά... γράμματα.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πάρει την απόφαση και μετά από προτροπή του πατέρα του να ακολουθήσει τα βήματα πολλών καταξιωμένων αθλητών, όπως του Κόμπε Μπράιαντ, Κέβιν Γκαρνέτ και Λεμπρόν Τζέιμς και να μην πάει στο ΝΒΑ μέσω του κολεγιακού πρωταθλήματος (NCAA).

H υπογραφή του στο συμβόλαιο με την Πριενάι τον κατέστησε αυτομάτως τον νεότερο Αμερικανό παίκτη με επαγγελματικό συμβόλαιο. Πίσω από αυτή την κίνηση δεν υπήρχε μόνο αγωνιστικό κίνητρο αλλά και εμπορικό, με τα χρήματα που εξασφάλισε να είναι αρκετά καλά για την ηλικία του αλλά και για έναν παίκτη με ανεπαρκή εμπειρία.



Τελικά μετά από λίγους μήνες η συνεργασία των δύο πλευρών διακόπηκε, καθώς ο ΛαΒάρ Μπολ έκανε δημόσια κριτική για τις επιλογές του προπονητή της ομάδας και για την αντιμετώπιση προς τον γιο του.

Δεν πτοήθηκε από αυτό το σύντομο πέρασμα και παρέμεινε πιστός στην φιλοσοφία του περί προτίμησης ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος παρά του NCAA. Αυτή τη φορά το 2019 υπογράφει με τους Illawarra Hawks και αλλάζει ήπειρο και συγκεκριμένα ταξιδεύει στην Ωκεανία.



Σε ένα πρωτάθλημα όπως της Αυστραλίας ο ΛαΜέλο Μπολ θα μπορούσε να βρει τον χρόνο που επιθυμούσε και πλέον θα ξεδίπλωνε πιο άνετα το ταλέντο του στο παρκέ. Οι αποδόσεις του ήταν ενθαρρυντικές και πριν καλά καλά ενηλικιωθεί τα έβαζε με τους μεγαλύτερους και σημείωσε δύο διαδοχικά triple doubles. Στο τέλος εκείνης της σεζόν επέστρεψε στην πατρίδα του με το βραβείο του rookie της σεζόν.

Το όνειρο πήρε σάρκα και οστά και στο επίκεντρο ο πατέρας του

Η μεγάλη βραδιά των draft του ΝΒΑ έφτασε και πολλοί τον τοποθετούσαν στις πρώτες θέσεις, ακόμη και στην κορυφή. Τελικά τον επέλεξαν οι Σάρλοτ Χόρνετς στο Νο.3, με τους Τίμπεργουλβς και τους Ουόριορς να τον προσπερνούν, προτιμώντας τον Άντονι Έντουαρντς και τον Τζέιμς Ουάισμαν αντίστοιχα.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης ήταν το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των Χόρνετς, Μάικλ Τζόρνταν είχε ανοίξει δημόσιο διάλογο με τον ΛαΒάρ Μπολ, με τον δεύτερο να χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις. Όμως ο άλλοτε ηγέτης των Μπουλς έβαλε στην άκρη αυτά τα ευτράπελα και υποστήριξε τον νεαρό παίκτη, ενώ έδειξε ενθουσιασμένος από τις ικανότητές του.



Με αυτή την επιλογή η οικογένεια των Μπολ κέρδισε ακόμη μία πρωτιά, καθώς για πρώτη φορά επιλέχθηκαν δύο αδέλφια στην τριάδα των draft (Λόνζο Μπολ Νο.2 το 2017 από τους Λέικερς). Παράλληλα έφτασαν αρκετά κοντά στο επίτευγμα να αγωνιστούν τρία αδέλφια ταυτόχρονα στο ΝΒΑ μετά τους Αντετοκούνμπο και Χόλιντει, όμως ο μεσαίος της οικογένειας, Λι Άντζελο αποδεσμεύθηκε νωρίς από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Τα ρεκόρ και ο ηγετικός ρόλος στην ομάδα

Ο ΛαΜέλο Μπολ έμαθε προ εκπλήξεως από τον συμπαίκτη του Μάιλς Μπρίντζες ότι είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου Rookie της σεζόν και πολλοί δεν έπεσαν από τα... σύννεφα. Αν και βρέθηκε στο pick 3, αμφισβήτησε τις ομάδες που τον προσπέρασαν εκείνο το βράδυ μέσα στο παρκέ και βρίσκοντας τα πατήματά του εξελίχθηκε σε franchise player αλλά πήρε και θέση βασικού. Στην αρχή αγωνιζόταν στους αγώνες προερχόμενος από τον πάγκο αλλά στη συνέχεια κέρδισε την εμπιστοσύνη του Τζέιμς Μπορέγκο και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα όπλα του. Οι καλές του εμφανίσεις διατηρούσαν τις ελπίδες των «σφηκών» ζωντανές για μία θέση στα play offs, σημειώνοντας 15,7 πόντους, 5,9 ριμπάουντ, 6,1 ασίστ και 1,6 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 28,8 λεπτά.

Εκτός από την ουσιώδη προσφορά του σε ομαδικό επίπεδο κατάφερε να τοποθετήσει το όνομα του στην κορυφή της λίστας με τους νεότερους αθλητές με triple double. Πιο συγκεκριμένα στον αγώνα με τους Ατλάντα Χοκς σημείωσε 22 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε ηλικία 19 ετών και 140 ημερών, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μάρκελ Φουλτζ, ενώ παράλληλα του ανήκει και το ρεκόρ του νεότερου αθλητή στην ιστορία του οργανισμού που ξεπερνάει τους 30 πόντους.



Δεν είναι μόνο οι ατομικές διακρίσεις αλλά και η επιρροή που έχει πλέον στην ομάδα, καθώς ο τραυματισμός του λίγο πριν το τέλος της σεζόν απομάκρυνε τους Χόρνετς από τις θέσεις που οδηγούν στα play-in.

Ο ΛαΜέλο Μπολ επικράτησε στην ψηφοφορία του Άντονι Έντουαρντς των Τίμπεργουλβς και του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον των Κινγκς με 465 ψήφους έναντι 309 και 114 αντιστοίχως. Η κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου τον καθιστά τον τρίτο παίκτη στην ιστορία του οργανισμού που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα μετά τους Λάρι Τζόνσον (1991-92) και Εμέκα Όκαφορ (2004-05). Διαθέτει παπούτσια με την δική του υπογραφή, έχει γυρίσει... τον κόσμο πριν καν ενηλικιωθεί, έχει τρελάνει τα «ρεκόρ» στο ΝΒΑ, βρίσκεται σε μία νεανική ομάδα με ιδιαίτερο ταλέντο και με τις σωστές προσθήκες γύρω του μπορεί να οδηγήσει μακριά τους Χόρνετς.

bbbb_1.jpg

Όμως αυτό που επιθυμεί κυρίως είναι στο τέλος της καριέρας του να τον θυμάται ο κόσμος για τα πεπραγμένα του και τα «δαχτυλίδια» που θα διεκδικήσει και όχι για την lifestyle ζωή της οικογένειάς του και τα... καπρίτσια του πατέρα του.

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης