Πρόσωπα

Ο Ραχίμ της καρδιάς μας «μεγάλωσε» με ένα γκολ δίπλα στο σπίτι του...

Ο Ραχίμ της καρδιάς μας «μεγάλωσε» με ένα γκολ δίπλα στο σπίτι του...
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έδωσε τη νίκη στην Εθνική Αγγλίας, με το γκολ του απέναντι στην Κροατία, στο Wembley και δημιούργησε μία σχέση «αλληλεξάρτησης» με το σπίτι που μεγάλωσε.
Σχετικά Άρθρα

Πόσες φορές έχουμε γίνει θεατές σε μία σειρά από γεγονότα που συνοδεύονται από ένα «αποκλείεται!»; Πόσες ακόμη έχουμε συνδεθεί με καταστάσεις που αδυνατούμε να εξηγήσουμε το πως προέκυψαν;

Στην εναρκτήρια αναμέτρηση της Αγγλίας με αντίπαλο την Κροατία, το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ, θα μπορούσε να είναι ο ορισμός μίας ανάλογης «σύμπτωσης» που μόνο στην τύχη δεν μπορεί να αποδοθεί… Ο Φίλιπς στο 57ο λεπτό του αγώνα τροφοδότησε τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι με εξαιρετική κάθετη πάσα, για να του χαρίσει το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο σε τελική φάση EURO.

Το γεγονός που μας ενδιαφέρει, ωστόσο, δεν βρίσκεται στην αγωνιστική -καθαρά- εκδοχή του γκολ του Στέρλινγκ, αλλά στο μέρος που το πέτυχε. Το Wembley εδρεύει στο Μπρεντ και ακολουθείται από μία μακρά «αθλητική» ιστορία. Κάπου εκεί γύρω, στα στενά του βορειοδυτικού Λονδίνου, γυρίζοντας λίγα χρόνια πίσω, θα βλέπαμε τον πιτσιρικά Ραχίμ, πιθανότατα «ξεχυμένο» στους δρόμους με μία μπάλα ποδοσφαίρου κολλημένη στα πόδια του.

Η πόρτα του σπιτιού στο οποίο μεγάλωσε ερχόμενος με την μητέρα του από την Τζαμάικα, απέχει μόλις 523 γιάρδες από τις «πύλες» του Wembley. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με δικά μας δεδομένα, η αντιστοιχία βρίσκεται στα 478,231 μέτρα(!).
thumbnail_Image_3.jpg

Βλέποντας το επιβλητικό αυτό κτίριο σίγουρα έκανε όνειρα για την δική του πορεία. Κανείς δεν ξέρει αν πίστεψε ποτέ ότι θα γίνουν πραγματικότητα. «Πάντα έλεγα ότι αν παίξω εδώ, μόλις 2 λεπτά μακριά από το σπίτι μου, πρέπει να σκοράρω και το συναίσθημα ήταν υπέροχο» δήλωσε ο ίδιος μετά το παιχνίδι με την Κροατία.

Αν πούμε για σύμπτωση, μάλλον θα αδικούσαμε την ίδια την προσπάθεια και θέληση του παίκτη ή ακόμη ολόκληρη την ομάδα της Αγγλίας που επωφελήθηκε από αυτή τη συνθήκη. Ο Καρλ Γιούνγκ ίσως θεωρούσε το γκολ αυτό, ως άλλο ένα παράδειγμα από την «Αρχή της Συγχρονικότητας». Μία περίεργη αλληλεξάρτηση, δηλαδή, των αντικειμενικών στοιχείων μεταξύ τους, καθώς και με τις υποκειμενικές (ψυχικές) καταστάσεις του παρατηρητή.

Το αν ο Στέρλινγκ δημιούργησε μία σχέση «αλληλεξάρτησης» με το Wembley, για να…τιμήσει την ιστορία που τον έφτασε σε αυτό το σημείο της καριέρας του είναι άγνωστο! Μένει απλά να δούμε την συνέχεια. Η αρχή πάντως έγινε και προκάλεσε ενδιαφέρον!


Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης