Πρόσωπα

Φάκελος Χρήστος Τζόλης: Το «καυτό» καλοκαίρι και τα ευρωπαϊκά φλερτ...

Φάκελος Χρήστος Τζόλης: Το «καυτό» καλοκαίρι και τα ευρωπαϊκά φλερτ...

Το ελληνικό wonderkid αναμένεται να είναι το πρόσωπο των μεταγραφών και το «BN Sports» σας παρουσιάζει την κάθε επιλογή που έχει στα χέρια του…

Σχετικά Άρθρα

«Το μέλλον είναι μπροστά του για να κάνει πολλά πράγματα» είχε αναφέρει ο Δημήτρης Σαραβάκος για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει και τη σεζόν που πέρασε, να αποτελεί την πρώτη του «γεμάτη», όλα είναι ανοιχτά.

Ο Χρήστος Τζόλης κατάφερε να προσθέσει το όνομα του διπλά στα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης και η ερχόμενη μεταγραφική περίοδος, θα είναι γύρω από το πρόσωπό του. Από τη μία η επιλογή να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και από την άλλη, ο «χορός» των εκατομμυρίων από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ, Μπριζ και Μπρέντφορντ.

Οι δρόμοι είναι αρκετοί, όμως τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας στον Έλληνα εξτρέμ. Εξέλιξη, φήμη και λεπτά συμμετοχής είναι κάποια από αυτά που πρέπει να ψάξει το αγόρι που προστέθηκε στην 40άδα του «Golden Boy». Η επιλογή θα κρίνει και το δικό του μέλλον στο άθλημα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο δύσκολος κόσμος της Premier League

Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μεταφράστηκε από πολλούς ως μία τυπική προσθήκη στην τεράστια λίστα της αγγλικής ομάδας. Ωστόσο, το θέμα είναι λίγο πιο προχωρημένο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν παρακολουθήσει κάθε κίνηση του νεαρού εξτρέμ από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, είναι ανάμεσα στις επιλογές για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της, αφού εκτός από έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, μιλάμε για μία αρκετά προσιτή επιλογή σε σχέση με τους υπόλοιπους. Να θυμίσουμε πως το κόστος του δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 15 με 20 εκατ. ευρώ.

Τώρα, όσον αφορά τον ρόλο του εκεί, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορεί το μέγεθος του συλλόγου και η αξιοποίηση που γίνεται με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να είναι τεράστια, όμως σίγουρα δεν αποτελεί ένα περιβάλλον όπου θα βρεθεί σύντομα στην πρώτη γραμμή. Ο διεθνής άσος θα χρειαστεί να δουλέψει πάρα πολύ για να μπορέσει να βρει χρόνο ανάμεσα σε πολύ μεγάλα ονόματα.

Ντόρτμουντ: Το «εργοστάσιο» των ταλέντων και ο Σάντσο…

Η πλευρά της Ντόρτμουντ έχει δείξει μεγαλύτερη κινητικότητα από τον αγγλικό σύλλογο και σίγουρα είναι μία επιλογή που θα κούμπωνε στον Τζόλη. Οι Βεστφαλοί βλέπουν τον Τζέιντον Σάντσο αλλά και τον Τζιοβάνι Ρέινα να έχουν αρκετές προτάσεις στα χέρια τους και έτσι, ο Έλληνας άσος είναι ένας από τους πιθανούς… αντικαταστάτες τους.

Ο γερμανικός σύλλογος έχει αποδείξει πως αποτελεί έναν… μετρ της εξέλιξης των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αυτό φαίνεται από τις τεράστιες πωλήσεις αλλά και την εξέλιξη που έχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές όταν βρίσκονται υπό τις οδηγίες των ειδικών της.

Στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, βλέπουν το επόμενο «πουλέν» τους που μπορεί να εξελιχθεί στην επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου και η τιμή δεν τους στέκεται εμπόδιο στο να κάνουν μία επίσημη πρόταση. Φυσικά, για να συμβεί αυτό, χρειάζεται, αρχικά, να πουληθεί κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες επιθετικούς του ρόστερ. Πάντως, το προφίλ της Ντόρτμουντ ταιριάζει σε αυτό που ψάχνει ο υπερταλαντούχος άσος.

Κλαμπ Μπριζ: Με μπροστάρη τον Κρμέντσικ…

Αν και δεν έχει το μέγεθος των υπολοίπων, είναι αυτή που το… πιστεύει περισσότερο από όλους πως θα αποκτήσει τον νεαρό. Ίσως τα 20 εκατ. ευρώ να φαίνονται υπερβολικά, όμως η Μπριζ έχει ένα μεγάλο όπλο που ακούει στο όνομα του Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο διεθνής φορ βρίσκεται δανεικός από τους Βέλγους στον ΠΑΟΚ και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ήθελαν να τον κρατήσουν.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, πρέπει να καταβάλλουν τουλάχιστον έξι εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που δεν θέλει να παραχωρήσει ο Δικέφαλος. Για αυτό τον λόγο, η Μπριζ έχει προτείνει να αφήσει τον Τσέχο επιθετικό και να δώσει κάποια χρήματα για να πάρει τον Έλληνα εξτρέμ. Μία λύση που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη από τον διεθνή άσο αλλά ούτε τον… συγκινεί.

Το μέγεθος της Μπριζ δεν είναι όπως των υπολοίπων. Δεν αποτελεί δύναμη πρώτης γραμμής, όμως είναι μία περίπτωση που αξιοποιεί στο έπακρο τα ταλέντα. Τελευταίο παράδειγμα ο Νόα Λανγκ, ο οποίος έφυγε κακήν κακώς από τον Άγιαξ και τώρα κάνει «παπάδες» στο Βέλγιο. Μάλιστα, το ενδεχόμενο πώλησής του (μία από τις ενδιαφερόμενες είναι και η Ντόρτμουντ), θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τον Τζόλη.

Μπρέντφορντ: Άνοδος, σπουδαίο project και ιδιαίτερη επιλογή

Βγήκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες πως η Μπρέντφορντ θέλει τον Χρήστο Τζόλη μετά την επιστροφή της στη Premier League. Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική. Οι «μέλισσες» παρακολουθούν την περίπτωσή του εδώ και 1,5 χρόνο λόγω της εντυπωσιακής πορείας του τόσο στους άνδρες όσο και στις ακαδημίες. Γενικά, το οικονομικό πλάνο του αγγλικού συλλόγου που υπάρχει τα τελευταία έξι χρόνια, έχει βγει σε κάτι άκρως επιτυχημένο.

Η άνοδος μετά από 74 χρόνια στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, το αποδεικνύει. Η εξέλιξη που είχαν οι επιθετικοί της τα τελευταία χρόνια, δίνουν ένα πάτημα στον Έλληνα άσο για τη δική του ανάπτυξη. Φυσικά, τα 180 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου από την άνοδο, είναι υπεραρκετά για να φέρουν τον Έλληνα άσο στη πρώτη γραμμή των στόχων.

Ο Όλι Γουότκινς, ο Νιλ Μοπέ και τώρα ο Ίβαν Τόουνι είναι μερικά από τα μεγάλα παραδείγματα προς μίμηση του νεαρού άσου. Από εκεί και πέρα, η Premier League, όπως αποδείχτηκε είναι δύσκολο πρωτάθλημα για τους Έλληνες. Ο Κώστας Τσιμίκας το απέδειξε με τη Λίβερπουλ, όπου δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και να αγωνιστεί όσο θα ήθελε. Βέβαια, ο Δημήτρης Γιαννούλης, ήταν βασικός και αναντικατάστατος με τη Νόριτς στη Championship.

Παραμονή στον ΠΑΟΚ: Ωριμότητα και χρόνος συμμετοχής…

Και φτάνουμε στο σενάριο, να μην υπάρξει καμία απολύτως κίνηση και ο νεαρός άσος να παραμείνει στον Δικέφαλο και τη νέα σεζόν. Σίγουρα, είναι η πιο safe επιλογή από όλες και για πολλούς λόγους. Ο νεαρός έκανε την παρθενική του εμφάνιση στα τέλη της σεζόν 2019/20 και φέτος ήταν από τις βασικές μονάδες του ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Συγκεκριμένα, μάτωσε 16 φορές τα αντίπαλα δίχτυα και μοίρασε συνολικά 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας τον από τους πιο επικίνδυνους του συλλόγου. Η παραμονή του στην ομάδα, του δίνει ακόμα περισσότερο (σίγουρο) χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τους άλλους, ενώ η ωριμότητα ανεβαίνει επίπεδα.

Τέλος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει πως με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές έχει μία μεγάλη αδυναμία και θα σταθεί πολύ στην ποιότητά του. Το γεγονός ότι προσαρμόστηκε τόσο με τον Αμπέλ Φερέιρα, όσο και με τον Πάμπλο Γκαρσία, λέει πολλά. Όλα θα κριθούν από τις προτάσεις που θα έχει ο Δικέφαλος στα γραφεία του.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως το καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στον 19χρονο άσο. Το ταλέντο και η ποιότητά του, τον κάνουν έτοιμο για μεγάλα πράγματα και οι ομάδες που προαναφέραμε, δεν είναι οι μόνες που θα τον ζητήσουν. Ο Χρήστος Τζόλης, από την πλευρά του, καλείται να κάνει την κατάλληλη επιλογή για το δικό του καλό.


Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης