Πρόσωπα

Λιονέλ Μέσι: The greatest showman της Μπαρτσελόνα!

Λιονέλ Μέσι: The greatest showman της Μπαρτσελόνα!
Ο Αργεντινός superstar έχει ξεπεράσει κάθε πλαίσιο της λογικής και της στατιστικής με το τρομερό σόου που προσφέρει σε κάθε του εμφάνιση.

Όσο ζει, θα σπάει ρεκόρ! Το όνομά του είναι συνώνυμο με εκείνο της Μπαρτσελόνα και του αθλήματος γενικότερα. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο recordman του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια για τον Λίο να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ακόμη και σε μια χρονιά η οποία μπορεί να είναι η τελευταία του, καθώς η περιπέτεια της παραμονής του ή όχι στους «μπλαουγκράνα», ο Αργεντινός δίνει ρέστα.

Η φανέλα με τον αριθμό 768…

Φέτος σκαρφάλωσε στην κορυφή της ομάδας σημειώνοντας τις περισσότερες συμμετοχές σε επίσημους αγώνες με την φανέλα των Καταλανών. Ξεπερνώντας τον Τσάβι ο Μέσι, στην αναμέτρηση της ομάδας κόντρα στη Σοσιεδάδ (21/3), έφτασε τις 768 εμφανίσεις με το κοντέρ ακόμα να γράφει… Μαζί με αυτό έσπασε και το ρεκόρ των περισσότερων λεπτών συμμετοχής, φτάνοντας τα 63.057’!

ExBjAJrWYAc2sFD_1.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργεντινός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα στις 16 Οκτωβρίου του 2004 και συγκεκριμένα στην 7η αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στην Εσπανιόλ (0-1).

Βασιλιάς των γκολ…

Εννοείται πως ο «κοντός» κατέχει και τον τίτλο των περισσότερων γκολ σε έναν σύλλογο, έχοντας σκοράρει 667. Το πρώτο του τέρμα πανηγύρισε την Πρωτομαγιά του 2005 στην αναμέτρηση κόντρα στην Αλμπαθέτε Μπαλομπιέ για την 34η αγωνιστική της LaLiga. Τότε, είχε αντικαταστήσει τον Σαμουέλ Ετό στο 88’ και του πήρε μόλις τέσσερα λεπτά για να βρει δίχτυα.

872076-84553-kqkjnyencb-1521085098.jpg

Την ίδια στιγμή κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ (469), γκολ-φάουλ (38) και γκολ σε μία μόλις σεζόν (50, 2011-2012) στη LaLiga. Παράλληλα έχει βγει 7 φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει ακόμη και τις περισσότερες ασίστ, μοιράζοντας 207 φορές την μπάλα.

Άρχοντας των τίτλων…

Αν ο Μέσι έπαιρνε σπίτι του όλα τα τρόπαιων των τίτλων που έχει κατακτήσει, θα μπορούσε άνετα να γεμίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο μόνος του. Σε ατομικό επίπεδο έχει βραβευτεί 6 φορές με το τρόπαιο της «Χρυσής Μπάλας» και άλλες 6 με εκείνο του «Χρυσού Παπουτσιού». Σε συλλογικό επίπεδο έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα (10), Κύπελλα Ισπανίας (6), Champions League (4) και Supercopa Ισπανίας (8) με την ομάδα.

lionel_messi.jpg

Περισσότεροι τίτλοι…

Περισσότερα γκολ στη LaLiga: 465 (Θάρα 251)
Περισσότερα γκολ-φάουλ στη LaLiga: 38 (49 γενικά)
Περισσότερες νίκες στη LaLiga: 378
Περισσότερες φορές με δυο γκολ στη LaLiga: 94
Περισσότερα χατ-τρικ στη LaLiga: 36 (5 φορές από 4 γκολ)
Περισσότερες ασίστ στη LaLiga: 189
Περισσότερα γκολ σε ένα χρόνο: 91 (85 ο Γκερντ Μίλερ)
Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν: 73 (2011/12)
Περισσότερα γκολ στο UCL με τον ίδιο σύλλογο: 120
Περισσότερα γκολ σε ένα ματς UCL: 5 (2011/12-όσα ο Λ. Αντριάνο)

Είτε μείνει είτε φύγει, το σίγουρο είναι ότι οι αριθμοί αυτοί προβλέπεται να μείνουν στην ιστορία για πολύ καιρό ακόμα. Το σίριαλ ανάμεσα σ’ εκείνον και την Μπάρτσα για το μέλλον του θα λάβει τέλος σε λίγους μήνες κι από κει και πέρα θα φανεί εάν θα συνεχίσει τα ρεκόρ στον σύλλογο ή αν θα κάνει άνω – κάτω τα νούμερα κάποιας άλλης ομάδας.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης