Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδόσφαιρο ανδρών: Δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο για την Βραζιλία – μεγάλη νίκη με 2-1 στην παράταση απέναντι στην Ισπανία! (video)

Ποδόσφαιρο ανδρών: Δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο για την Βραζιλία – μεγάλη νίκη με 2-1 στην παράταση απέναντι στην Ισπανία! (video)

Το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της κατέκτησε η Βραζιλία στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, η οποία πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε με 2-1 στην παράταση, απέναντι στην Ισπανία στο Yokohoma Stadium, και «χάρισε» στον Ντάνι Άλβες το μοναδικό τίτλο που έλειπε από την συλλογή του.

Την καλύτερή της εμφάνιση κράταγε, όπως αποδείχθηκε, για τον τρίτο της σερί τελικό (προσωπικό ρεκόρ για την ίδια) η Βραζιλία, η οποία επικράτησε της Ισπανίας με 2-1, στην διαδικασία της παράτασης στο στάδιο Yokohoma, σε ένα εντυπωσιακό ματς, και κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H «κυριαρχία» της Βραζιλίας στο πρώτο ημίχρονο

Αναλυτικότερα, το σύνολο του Ζαρντίν, επιχείρησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, δημιουργώντας «υποψίες ευκαιριών», με τους Ισπανούς όμως να ελέγχουν την κατοχή της μπάλας, και να επιχειρούν με τον… συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού τους, να ισορροπήσουν το ματς και να απειλήσουν ορθολογικά.

Κάπως έτσι, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 18ο λεπτό με τους Οϊαρθάμπαλ και Ντάνι Όλμο να συνεργάζονται, αλλά οι Βραζιλιάνοι φρόντισαν άμεσα να αποδείξουν πως ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων μόνο αδιάφορος δεν είναι για αυτούς.

Αρχικά, ο Ματέους Κούνια κέρδισε πέναλτι από τον Σιμόν, έπειτα από στημένη φάση και κακή έξοδο του τερματοφύλακα της Ισπανίας, με τον διαιτητή της συνάντησης, Κρις Μπρεθ να χρειάζεται και την συμβουλή του VAR για να προβεί στην υπόδειξή του, αλλά ο Ριτσάρλισον αστόχησε χαρακτηριστικά, στέλνοντας την μπάλα, εκτός εστίας!


Παρόλα αυτά, ό,τι δεν κατάφερε η Βραζιλία στο 35’, έγινε πράξη δέκα λεπτά αργότερα… Ο Ντάνι Άλβες διεκδίκησε μέχρι τέλους μία «χαμένη μπαλιά», γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, και ο Ματέους Κούνια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδράνεια του κέντρου άμυνας της Ισπανίας, «γράφοντας» το 1-0.

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του σέντερ φορ της Χέρτα και της Βραζιλίας στο Ολυμπιακό τουρνουά, ενώ ο 38άχρονος εμβληματικός αρχηγός της Βραζιλίας, Ντάνι Άλβες έδωσε την πρώτη του ασίστ, μετά από τέσσερα χρόνια, με όλες τις ομάδες της Βραζιλίας που έχει αγωνιστεί, σε επίσημη αναμέτρηση.


Ισοφάριση της Ισπανίας, τρία δοκάρια, και… παράταση

Παρόλα αυτά, ουδεμία σχέση δεν είχε το πρώτο ημίχρονο, με το εναρκτήριο... πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ρυθμός ανέβηκε σε μεγάλο βαθμό, ο Ριτσάρλισον απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία στο 52ο λεπτό, από κοντά, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, και η Ισπανία ισοφάρισε στο 62ο λεπτό σε 1-1 έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, και τελείωμα του Οϊαρθάμπαλ πάνω στην κίνηση.


Έκτοτε η Ισπανία κυριάρχησε, με τους Βραζιλιάνους να στέκονται τυχεροί που δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Η «Φούριας Ρόχας» μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ο Όσκαρ Χιλ βρήκε το δοκάρι με μία σέντρα σουτ στο 86’΄, ο Μπράιαν Χιλ με εξαιρετικό σουτ «τράνταξε» επίσης το δοκάρι, τρία λεπτά πριν το τέλος, και το ματς οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο!


Αφύπνιση της Βραζιλίας με το Μάλκομ να της «δίνει πνοή» και το… χρυσό γκολ

Και ενώ όλα έδειχναν πως το μομέντουμ της αναμέτρησης οδηγεί την Ισπανία κοντά στο γκολ, και στο πρώτο της προβάδισμα στην αναμέτρηση, η Βραζιλία απέδειξε πως έχει σφυγμό.

Η είσοδος του Μάλκομ στο ματς την κατέστησε σαφώς πιο επικίνδυνη, η ανάπτυξή της έγινε απρόβλεπτη από την αριστερή πτέρυγα, αλλά ο Σιμόν αποδείχθηκε σταθερότατος, και διατήρησε την ισοπαλία, στο πρώτο έξτρα τέταρτο.


Στο δεύτερο μέρος της παράτασης όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Μάλκομ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 108ο λεπτό νικώντας στο σπριντ τον Όσκαρ Χιλ, η Ισπανία δεν βρήκε απάντηση στον εναπομείναντα χρόνο, και οι Βραζιλιάνοι κατέκτησαν το δεύτερο διαδοχικό χρυσό τους μετάλλιο, δίνοντας και στον Ντάνι Άλβες τον μοναδικό τίτλο που δεν είχε ως στιγμής κατακτήσει.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης