Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Επί κοντώ: Τέταρτη η Στεφανίδη, στην όγδοη θέση η Κυριακοπούλου! (video)

Επί κοντώ: Τέταρτη η Στεφανίδη, στην όγδοη θέση η Κυριακοπούλου! (video)

Η Κατερίνα Στεφανίδη κυνήγησε τα όριά της και τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην όγδοη θέση η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Πέντε χρόνια μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, η Κατερίνα Στεφανίδη κυνήγησε μέχρι τέλους ένα δεύτερο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά παρά την τεράστια προσπάθειά της δεν τα κατάφερε. Δεν μπόρεσε να περάσει τα 4.85μ. και τα 4.90μ., με αποτέλεσμα να κρατήσει ως κορυφαία δική της προσπάθεια τα 4.80μ. και να τερματίσει στην τέταρτη θέση του τελικού στο επί κοντώ.

Απεναντίας, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και τερμάτισε στην όγδοη θέση με καλύτερο άλμα στα 4.50μ.


Αναλυτικότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τον τελικό με τα μεγάλα κοντάρια, αλλά επί της ουσίας, δεν δικαιώθηκε γι αυτή της, την επιλογή. Πραγματοποίησε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.50μ., και παρόλο που είδε το φινάλε να πλησιάζει, κατάφερε να συνεχίσει στην τρίτη της προσπάθεια. Κάτι ανάλογο συνέβη και στα 4.70μ.. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4.80μ., πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και μπήκε στην τετράδα, παλεύοντας από εκεί και πέρα με τις Ανζέλικα Σιντόροβα, Χόλι Μπράντσο και Κέιτι Ναζότ για ένα μετάλλιο.


Εκεί αποφάσισε να πάρει ένα τελευταίο ρίσκο, τηρουμένων των αναλογιών. Απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια στα 4.85μ. και δεδομένου ότι οι υπόλοιπες πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος, άφησε τη δεύτερη και ανέβασε τον πήχη στα 4.90μ. -για να έχει ελπίδες για ένα μετάλλιο.

Παρόλα αυτά, η... γενναία απόφασή της δεν δικαιώθηκε και η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε στην τέταρτη θέση!


Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε καλύτερα τον δικό της αγώνα, πέρασε με τη δεύτερη τα 4.50μ., αλλά ακολούθησαν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 4.70μ., με αποτέλεσμα αποχαιρετήσει από νωρίς τον τελικό...

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης