Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν θα είχα πρόβλημα να ήμουν δεύτερος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήταν πολύ τίμιο, το άξιζε ο Ετσεβαρία»! (video)

Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν θα είχα πρόβλημα να ήμουν δεύτερος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήταν πολύ τίμιο, το άξιζε ο Ετσεβαρία»! (video)

Μπορεί ο Μίλτος Τεντόγλου να κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ο Έλληνας αθλητής δεν σταματά να δηλώνει πως ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία άξιζε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, υπογραμμίζοντας πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν είχε κατακτήσει το ασημένιο!

Σχετικά Άρθρα

Τις σκέψεις του για την κατάκτηση του Χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου μοιράστηκε, για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αφού επισήμανε στοιχεία από τον τρόπο που αρέσκεται να αγωνίζεται, εκθείασε τον αντίπαλό του, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, λέγοντας πως άξιζε εκείνος να κατακτήσει την πρώτη θέση!

Αναλυτικά επισήμανε:

Για το πώς έζησε τη φετινή εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων: «Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω του Covid. Τόσο το ταξίδι, όσο και η διαμονή μας εκεί, ήταν τελείως διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Έχω πάει σε πολλούς αγώνες και συμμετείχα και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, άρα ήξερα πώς να κινηθώ και τη διοργάνωση. Νομίζω το διαχειρίστηκα καλά. Ακολούθησα το πλάνο που είχαμε κάνει».

Για το ποιος αθλητής είναι το πρότυπό του: «Το πρότυπό μου είναι ο Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα».

Για τη δήλωση που έκανε μετά τον αγώνα ότι ο Ετσεβαρία άξιζε να πάρει τη νίκη και ότι εκείνος ήταν τυχερός: «Απλά ήμουν ειλικρινής. Το πιστεύω ότι όντως είναι καλύτερος αθλητής από εμένα, για αυτό και το είπα. Στον αγώνα ήταν καλύτερος απλά έτυχε, αλλά θα ήμουν δεύτερος άξια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και θα ήταν πολύ τίμιο».

Για το γεγονός ότι βρίσκει πάντα στο τέλος τα μεγάλα άλματα: «Στον αγώνα, απ' ότι έχω καταλάβει, αντιδρώ πολύ καλά στην πίεση. Μάλλον κάτι κάνει ο οργανισμός μου μόνος του. Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό, να κατακτήσω ένα μετάλλιο στις τελευταίες προσπάθειες. Μία φορά μου έχει τύχει να πηδήξω καλά στις πρώτες προσπάθειες και να νικήσω. Αυτό ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν, που είχα το πόδι μου. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για εμένα όμως, ήταν η τελευταία. Για αυτό και πήδηξα τόσο καλά μάλλον. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι να κάνω».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου και εάν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκέφτεται: «Όχι, αλλά γελάω με αυτά τα αστεία που λένε για μένα και έχω δει στο διαδίκτυο».

Για το εάν θα φορέσει ξανά γυαλιά ηλίου: «Δεν τα φοράω. Ποτέ ξανά».

Για τις δυσκολίες του πρωϊνού τελικού: «Πιστεύω ότι εάν είσαι στην ήπειρό σου δεν είναι τόσο πρόβλημα. Το να πας σε μία άλλη ήπειρο και να αγωνιστείς και πρωί ήταν λίγο ζόρι. Εγώ ήμουν τυχερός, γιατί είχαμε πάει μέρες πριν στο Μισάτο για προετοιμασία και είχα συνηθίσει. Ναι, είναι λίγο δύσκολο το πρωινό. για έναν τελικό. Έχω συνηθίσει να κάνω τους προκριματικούς το πρωί».

Για το τι του είπε ο Πομάσκι πριν τον τελικό: «Ο Πομάσκι με είδε καλά στο ζέσταμα και μου είπε απλά να τρέξω τη φόρα καλά και να την πάω λίγο πίσω. Στην αρχή δεν την εκτέλεσα καλά. Μετά μέσα στον αγώνα το βρήκα στο τέλος».

Για το εάν έχει σκεφτεί τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Στο Παρίσι ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Για το εάν θα μπει πάλι στην παρουσίαση με κάποια κίνηση από anime: «Θα μπω με anime αλλά με άλλη κίνηση. Την έχω σκεφτεί από τώρα».

Για το τι χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο: «Χρειάζεται ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνει. Μπορεί για να πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζονται τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε αυτό το διάστημα καθόλου. Δύσκολο θα ανακάμψεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα μέσα στον αγώνα και αυτοπεποίθηση».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης