Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Άλκης Κυνηγάκης: «Πίστεψα ότι θα πάρω μετάλλιο, έκανα ένα λάθος άνοιγμα, θα το προσπαθήσω στο Παρίσι!» (video)

Άλκης Κυνηγάκης: «Πίστεψα ότι θα πάρω μετάλλιο, έκανα ένα λάθος άνοιγμα, θα το προσπαθήσω στο Παρίσι!» (video)

Την δική του οπτική για την συγκλονιστική προσπάθεια που πραγματοποίησε στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρέθεσε μετά το τέλος του αγώνα και την κατάκτηση της πέμπτης θέσης ο Άλκης Κυνηγάκης, ο οποίος δεν δίστασε να πει τι έφταιξε, αναδεικνύοντας παράλληλα και την σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετικά Άρθρα

Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα παιδιά της Ελληνικής αποστολής ολοκλήρωσε πριν από μερικά λεπτά την δυσκολότερη κούρσα της καριέρας του, μέχρι την… επόμενη, με τον Άλκη Κυνηγάκη να είναι εξαιρετικός, να τερματίζει πέμπτος, και να αναφέρεται μετά την προσπάθειά του, στο… λάθος που έκανε και στην σημασία που διαδραματίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τους αθλητές.

Αναλυτικά επισήμανε:

«Ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, στα 10χλμ.

Πίστεψα ότι θα πάρω το μετάλλιο, να σας πω την αλήθεια. Το πίστεψα πολύ! Νομίζω έφταιξε ένα άνοιγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο. Θα το κυνηγήσω στο Παρίσι, να πάρω ένα μετάλλιο. Είμαι χαρούμενος με την πέμπτη θέση, εννοείται αυτό. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, θέλει τακτική και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο.

Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει. Εμείς δεν έχουμε άλλους αγώνες μεγάλους, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές.

Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτή την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις είκοσι μέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο.»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης