Ποδόσφαιρο Ανδρών, Ιαπωνία-Ισπανία 0-1: Ο Ασένσιο την έστειλε ένα βήμα πιο κοντά στο χρυσό!

Ποδόσφαιρο Ανδρών, Ιαπωνία-Ισπανία 0-1: Ο Ασένσιο την έστειλε ένα βήμα πιο κοντά στο χρυσό!

Με λυτρωτή τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, η Ισπανία κέρδισε την διοργανώτρια, Ιαπωνία και θα βρεθεί με την Βραζιλία στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Σχετικά Άρθρα

Στον μεγάλο τελικό, με φόντο το χρυσό μετάλλιο, προκρίθηκε η Ισπανία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Ιαπωνίας, χάρη σε τέρμα του Μάρκο Ασένσιο, στο 115ο λεπτό της παράτασης.

Μπορεί η Ισπανία να ήταν το φαβορί του ζευγαριού, όμως η Ιαπωνία μπήκε δυναμικά στο ματς. Είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως καμία από αυτές δεν βρήκε εστία, με την μία να καταλήγει και στο δοκάρι.

Από την πλευρά τους, οι Ρόχας απάντησαν με επίσης σημαντικές τελικές προσπάθειες, χάνοντας μάλιστα και τετ-α-τετ, το οποίο απέκρουσε ο Κοσεϊ Τάνι. Έτσι, το πρώτο μέρος έληξε στο «λευκό» 0-0, με τις δύο ομάδες να κρατούν τα καλά, αλλά μικρά, διαστήματα ωραίου ποδοσφαίρου.

Στο δεύτερο μέρος, η Ισπανία μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και κυριάρχησε στο χορτάρι. Βέβαια, οι διοργανωτές ήταν πιο απειλητικοί και ανησύχησαν αρκετές φορές τους Ισπανούς.

Οι Ρόχας κράτησαν την πίεσή τους ψηλά αλλά δεν απειλούσαν καθόλου τον Ιάπωνα πορτιέρο. Μέχρι και τα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση (όπως συνέβη και στον άλλο ημιτελικό.

Στον έξτρα χρόνο, ο Ράφα Μιρ έχασε τη πρώτη μεγαλύτερη ευκαιρία της παράτασης, μέχρι το 115ολεπτό. Τότε, ο Μικέλ Οργιαθαμπάλ έδωσε στον Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς, δίνοντάς τους την μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Η Ιαπωνία προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι Ρόχας κράτησε τη νίκη μέχρι το φινάλε και θα συναντήσουν την Βραζιλία, στον μεγάλο τελικό για το χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντίθετα, οι διοργανωτές θα βρουν το Μεξικό στη μάχη για το χάλκινο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης