Ντάνι Άλβες – Γκιγιέρμο Οτσόα: Ο «τελευταίος χορός», επτά χρόνια μετά, με το ίδιο αποτέλεσμα!

Ντάνι Άλβες – Γκιγιέρμο Οτσόα: Ο «τελευταίος χορός», επτά χρόνια μετά, με το ίδιο αποτέλεσμα!

Την τελευταία τους, πιθανώς, συνάντηση εντός αγωνιστικού χώρου, ολοκλήρωσαν ο Ντάνι Άλβες με τον Γκιγιέρμο Οτσόα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να τίθενται αντιμέτωποι στην αναμέτρηση της Βραζιλίας απέναντι στο Μεξικό, για μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, για τέταρτη φορά στην καριέρα τους, και για πρώτη ύστερα από επτά χρόνια, με το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας να είναι το ίδιο.

Σχετικά Άρθρα

Μία ακόμη «σημαντική» στιγμή μας χάρισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα αποτελέσματα των οποίων είχαν ως συνέπεια, ο Ντάνι Άλβες και ο Γκιγιέρμο Οτσόα να τεθούν ξανά αντίπαλοι, ύστερα από το Μουντιάλ του 2014!

Πρόκειται βεβαίως για ένα οξύμωρο γεγονός αν αναλογιστεί κανείς πως αθροιστικά έχουν «πατήσει» τα 74 τους χρόνια, μετρώντας περισσότερα από 1500 παιχνίδια στην καριέρα τους, αλλά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόλις τέσσερις φορές, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις!

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν πριν από 14 χρόνια, στο Κόπα Αμέρικα του 2007, με το Μεξικό να επικρατεί με 2-0 και τον Οτσόα να μην μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του, η δεύτερη ήρθε την ίδια χρονιά, λίγους μήνες αργότερα, σε μία φιλική αναμέτρηση που ανέδειξε νικήτρια την Βραζιλία με 3-1, ενώ η τελευταία μέχρι την… σημερινή, ήταν στο Μουντιάλ του 2014, όπου και οι δύο αγωνίστηκαν για ενενήντα λεπτά.

Κοινά χαρακτηριστικά των αναμετρήσεων του 2014 και του 2021, αποτελούν το σκορ της κανονικής διάρκειας, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το απόλυτο «μηδέν» μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά και το γεγονός πως αμφότεροι δεν αντικαταστάθηκαν, στα 210 λεπτά που κλήθηκαν να αγωνιστούν.

Κάπως έτσι, οι δύο ποδοσφαιριστές «ξανά έδωσαν» τα χέρια για τέταρτη φορά, σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, στην τελευταία τους πιθανότατα αναμέτρηση στους αγωνιστικούς χώρους. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο Ντάνι Άλβες, στην διαδικασία των πέναλτι με 4-1, με τον Βραζιλιάνο αν ευστοχεί στο πρώτο της «ρώσικης ρουλέτας».

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης