Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ελλάδα – ΗΠΑ 14-5: Περίπατος για την Εθνική – με το Μαυροβούνιο για μία θέση στην τετράδα (video)

Ελλάδα – ΗΠΑ 14-5: Περίπατος για την Εθνική –  με το Μαυροβούνιο για μία θέση στην τετράδα (video)

Η Εθνική ομάδα πόλο επικράτησε των ΗΠΑ με 14-5 και και θα αντιμετωπίσει το Μαυρουβίνιο, με φόντο την πρόκρισή της στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά.

Οι ΗΠΑ είχαν την πρώτη επίθεση του αγώνα, χωρίς να εκμεταλλευτούν την αποβολή του Καπότση, καθώς έκαναν επιθετικό φάουλ. Η Εθνική «άνοιξε» το σκορ με τον Σκουμπάκη, με ωραίο σουτ από την περιφέρεια, ενώ λίγο αργότερα ο Χόλαντ σταμάτησε σουτ του Καπότση.

Οι Αμερικανοί έχασαν και άλλη μία επίθεση με επιθετικό φάουλ του Όμπερτ, ενώ στην συνέχεια ο Φουντούλης έκανε με σουτ από τα εννέα μέτρα το 2-0. Οι Αμερικανοί κέρδισαν νέα αποβολή, με τον Μπόουεν να μειώνει σε 2-1. Οι διεθνείς βγήκαν γρήγορα στην κόντρα με τον Γενηδουνιά να «γράφει» το 3-1.

Η Δερβίσης αποβλήθηκε, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν, με τον Φουντούλη να κάνει λίγο αργότερα το 4-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Αμερικανοί είχαν και πάλι την πρώτη επίθεση, δίχως να μπορέσουν να βρουν στόχο και την Εθνική να βγαίνει στην επίθεση, με τον Μουρίκη να κερδίζει αποβολή.

Ο Σκουμπάκης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, ενώ στην άλλη πλευρά της πισίνας, ο Ντάουμπε είχε δοκάρι. Ο Ντάουμπε είχε άλλη μία κακή προσπάθεια, με την Εθνική να παίρνει την μπάλα και να κερδίζει πέναλτι, με τον Βλαχόπουλο να κάνει το 5-1. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Στίβενσον σε 5-2, προτού ο Αργυρόπουλος κάνει το 6-2 στον παίκτη παραπάνω. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Όμπερτ βρήκε δίχτυα για το 6-3, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι Αμερικανοί κέρδισαν την αποβολή του Σκουμπάκη, όμως ο Χούμπερτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζερδεβά. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κέρδισαν αποβολή, με τον Φουντούλη να αστοχεί από τα δύο μέτρα και τον Ίρβινγκ να κάνει στην επίθεση το 6-4. Ο Γενηδουνιάς ανέβασε την διαφορά των τερμάτων και πάλι στα τρία, εκτελώντας εύστοχα πέναλτι που είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Μουρίκης.

Ο Δερβίσης έγινε ο πρώτος παίκτης που έμεινε εκτός αγώνα, καθώς αποβλήθηκε για φορά. Από εκεί και έπειτα, οι Έλληνες διεθνείς ανέβασαν «στροφές», με τους Γενηδουνιά και Αργυρόπουλο να κάνουν το 9-4. Ο Όμπερτ μείωσε σε 9-5, θέλοντας να κρατήσει τις ΗΠΑ «ζωντανές» στην αναμέτρηση, όμως η Εθνική συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς. Ο Γενηδουνιάς σκόραρε για το 10-5 στον παίκτη παραπάνω, μετά την αποβολή του Μπόουεν, ενώ στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου ο Φουντούλης ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 11-5.

Στην έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου, η Εθνική συνέχισε όπως τελείωσε το προηγούμενο οκτάλεπτο, με τον Γενηδουνιά να πετυχαίνει το 12-5. Οι Αμερικανοί κέρδισαν την και τελευταία αποβολή του Σκουμπάκη, την ώρα που ο Μπόουεν βρήκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το δοκάρι. Η Εθνική κέρδισε την αποβολή του Γουντγκέιτ, με τον Κολόμβο να κάνει το 13-5 στον παίκτη παραπάνω, περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι Αμερικανοί ήταν ξεκάθαρο πως ήταν εκτός ρυθμού, έχοντας 2/11 επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω, την ώρα που η Εθνική είχε 4/8. Ο Φουντούλης δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη, με τον διεθνή πολίστα να πετυχαίνει στον παίκτη παραπάνω το 14-5.

Οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ, με την Εθνική να παίρνει τη νίκη και να παραμένει αήττητη στην κορυφή του ομίλου με εννέα βαθμούς. Πλέον το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου περιμένει τον αγώνα ανάμεσα σε Σερβία και Μαυροβούνιο, για να μάθει τον αντίπαλο του στα προημιτελικά. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της εθνικής Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ μετά από 25 χρόνια και την Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996, ενώ ήταν μόλις η δεύτερη νίκη σε έξι αγώνες.


Οκτάλεπτα: 1-4, 6-3, 11-5, 14-5

Ελλάδα (Βλάχος):
Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Χόλαντ, Χούπερ, Βάβιτς, Ομπέρτ 2, Ντάουμπε, Τσουπίντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Στίβενσον 1, Σμιθ, Ίρβινγκ 1.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Α όμιλος

Ελλάδα 9

Ιταλία 8

Ουγγαρία 7

ΗΠΑ 4

Ιαπωνία 0

Νότια Αφρική 0

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης