Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδόσφαιρο Ανδρών: Ένα και να... καίει για τη Βραζιλία, προκρίσεις «θρίλερ» για Ισπανία και Ιαπωνία

Ποδόσφαιρο Ανδρών: Ένα και να... καίει για τη Βραζιλία, προκρίσεις «θρίλερ» για Ισπανία και Ιαπωνία
Η προημιτελική φάση στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών ολοκληρώθηκε, με τις Ιαπωνία, Ισπανία, Βραζιλία και Μεξικό να παίρνουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του ποδοσφαίρου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο μάθαμε πλέον με κάθε επισημότητα. Ισπανία και Ιαπωνία θα αντιμετωπίσουν η μια την άλλη, ωστόσο για να φτάσουν στους «4», απέκλεισαν σε αγώνες... «θρίλερ» τις Ακτή Ελεφαντοστού και Νέα Ζηλανδία αντίστοιχα.

Στο ματς της «φούρια ρόχα», είχαμε τρία γκολ στην παράταση, χατ-τρικ από τον Μιρ, με το τελικό 5-2 να της δίνει το «εισιτήριο» που τόσο πολύ ζητούσε.



Οι Ισπανοί -που απέδειξαν ξανά γιατί προκρίθηκαν από το γκρουπ στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι Βραζιλία και Γερμανία- θα συναντήσουν τους Ιάπωνες που... «επιβίωσαν» από τη διαδικασία των πέναλτι με τη Νέα Ζηλανδία. Επικράτησαν 4-2 –μετά το 0-0 της κανονικής- διάρκειας και πλέον θα τα δώσουν όλα για την παρουσία τους στον τελικό.

16277268352220.jpg

«Μίλησαν» οι Ριτσάρλισον και Κούνια

Η Βραζιλία έφτασε για 4η φορά στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο της Αιγύπτου με το τελικό 1-0. Για τη «σελεσάο» δίχτυα βρήκε στο 37ο λεπτό ο Ματέους Κούνια, μετά από εξαιρετική ασίστ του φορ της Έβερτον, Ριτσάρλισον.

Στα ημιτελικά οι Βραζιλιάνοι θα κοντραριστούν με το Μεξικό, που... σκόρπισε με «εξάρα» (σ.σ 6-3) την Κορέα σε μια απίστευτη ματσάρα. Οι Λατίνοι προηγήθηκαν με τον Μαρτίν στο 12΄, οι Ασιάτες ισοφάρισαν με τον Λι στο 20ο λεπτό και το ημίχρονο έκλεισε στο 3-1 για τους Μεξικανούς, χάρις στα γκολ των Ρόμο (30΄) και Κόρντοβα (39΄ πέν).

Με το δεύτερο τέρμα του ο Λι μείωσε σε 2-3 στο 51΄, για να ακολουθήσουν τα γκολ των Μάρτιν (54΄), Κόρντοβα (63΄) και Αγκίρε (84΄), που έκαναν το σκορ 6-2, πριν μειώσει στις καθυστερήσεις (90΄+1) ο Χουάνγκ.

Στην πρώτη αναμέτρηση θα συναντηθούν η Βραζιλία με το Μεξικό στο «Ibaraki Kashima Stadium», με ώρα έναρξης στις 11:00 (Ελλάδας). Αμέσως ύστερα, το «Saitama Stadium» θα υποδεχθεί (στις 14:00) την αναμέτρηση της διοργανώτριας Ιαπωνίας με την Ισπανία.

Τα αποτελέσματα:

Βραζιλία-Αίγυπτος 1-0

Μεξικό-Κορέα 6-3

Ισπανία-Ακτή Ελεφαντοστού 5-2

Ιαπωνία-Νέα Ζηλανδία 0-0 (4-2 πεν.)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Βραζιλία-Μεξικό

Ιαπωνία-Ισπανία

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης