Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ποδόσφαιρο Ανδρών: Η Ιαπωνία «καλπάζει», ο Κούμπο ηγείται και η Ρεάλ Μαδρίτης προβληματίζεται

Ποδόσφαιρο Ανδρών: Η Ιαπωνία «καλπάζει», ο Κούμπο ηγείται και η Ρεάλ Μαδρίτης προβληματίζεται

Η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων, Ιαπωνία, αποτελεί τη μόνη ομάδα που έκανε το 3 στα 3 στη φάση των ομίλων στο ποδόσφαιρο, πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά, με τον Κούμπο να σκοράρει κατά ριπάς και να δηλώνει «παρών» για τη Ρεάλ Μαδρίτης της νέας σεζόν.

Με περίσσεια άνεση και χωρίς να χάσει βαθμό η Ιαπωνία πέρασε τον πρώτο όμιλο, προσπέρασε το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας στα πέναλτι και πλέον βρίσκεται ένα «βήμα» πριν το μετάλλιο, αφού θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στα ημιτελικά (3/8, 14:00).

Ο αρχιτέκτονας της Ιαπωνίας, Χαγίμε Μοριγιάσου, είδε το σύνολό του να διαλύει στο τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο με 4-0 τη Γαλλία (28/07), να σκοράρει επτά φορές και να δέχεται μόλις ένα γκολ, ωστόσο, φροντίζει να διατηρεί χαμηλά τους τόνους.

«Οι τρεις νίκες στον όμιλο δεν μας εγγυόνται τίποτα. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κάνοντας παράλληλα αλλαγές όπου κρίνεται απαραίτητο».

Όμως, γνωρίζει πως το μεγάλο του «όπλο» για τη συνέχεια είναι ο άξονάς του, που έχει προσφέρει τα πέντε από τα επτά γκολ, και πιο συγκεκριμένα, το 20χρονο «αστέρι» της Ρεάλ Μαδρίτης που βρήκε δίχτυα και στα τρία ματς του ομίλου: ο Τακεφούσα Κούμπο.


Ακολουθώντας τα βήματα «γιγάντων»

Ο Κούμπο για χρόνια αναφερόταν ως ο «Μέσι της Ιαπωνίας». Ένα παρατσούκλι που απέκτησε όντας μέλος της Μασία για περίπου τέσσερα χρόνια.

Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, η εκπληκτική τεχνική του και το αριστερό του πόδι, τον ξεχώρισαν από νωρίς, ωστόσο μετά από μία πολύκροτη υπόθεση γύρω από τον τρόπο ένταξής του στα φυτώρια της Μπαρτσελόνα, ο Κούμπο έμεινε ελεύθερος και το 2019 κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχει κατορθώσει να δείξει ό,τι θα περίμεναν οι «Μερένχες» στους δύο δανεισμούς του σε Βιγιαρεάλ και Χετάφε, αλλά στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες αφήνει τα διαπιστευτήριά του, θυμίζοντας θρυλικές μορφές της ιαπωνικής ομάδας που διέπρεψαν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Από τον Χιντετόσι Νακάτα (Ατλάντα 1996 και Σίδνεϊ 2000) και τον Σουνσούκε Νακαμούρα (Σίδνεϊ 2000), μέχρι τον Κεϊσούκε Χόντα και τον Σίντζι Καγκάβα (Πεκίνο 2008).

nakata_1.jpg

Η παραμονή του 20χρονου μεσοεπιθετικού στο Σαντιάγο Μπερναμπέου έμοιαζε εξαιρετικά αμφίβολη, αφού ως βασική πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανιζόταν η παραχώρησή του. Ωστόσο, η έως τώρα πορεία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φαίνεται πως ανατρέπει τα δεδομένα.

Με την ικανότητα στο ένας με έναν και την εκτελεστική του δεινότητα να ξεχωρίζουν, θα μπορούσαν να θέσουν το όνομά του δίπλα σε αυτό του Ροντρίγκο και να διεκδικήσει την παραμονή του στο ρόστερ επί ίσοις όροις. Η υπόθεσή του, ωστόσο, είναι περίπλοκη.

Οι θέσεις ξένων «μπλοκάρουν» την παραμονή

Ο βασικότερος λόγος που το μέλλον του αναμένεται να είναι μακριά από τη «Βασίλισσα» είναι το γεγονός πως πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ.

Με τον Έντερ Μιλιτάο, τον Βινίσιους και τον Ροντρίγκο -που λέγεται πως αποτελεί προσωπική επιλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ- να θεωρούνται βέβαιοι ως προς την παραμονή τους, ο χώρος για τον Κούμπο στερεύει.

Μία διάκριση, όμως, πόσο μάλλον ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά, είναι δυνατόν να τον βγάλουν από τη συζήτηση;

Εν ολίγοις, είναι στα δικά του… πόδια, πλέον, το μέλλον του και οφείλει να μην χαμηλώσει τα επίπεδα της απόδοσής του, αν θέλει να συνεχίσει να ανεβάζει τις «μετοχές» του.

Άλλωστε, ακόμη κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει πως της περισσεύει και θέλει να χωρίσουν οι δρόμοι τους, μνηστήρες αναμένεται να βρεθούν -και θα βρεθούν δικαιολογημένα- πολλοί. Τα «ραντάρ» της, πάντως, μάλλον τα έχει ενεργά.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης