Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ζβέρεφ: «Στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνω πως νιώθει ο Νόβακ»

Ζβέρεφ: «Στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνω πως νιώθει ο Νόβακ»
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ βρίσκεται πλέον ένα βήμα μακριά από το να επαναλάβει, για τη Γερμανία, ό,τι και η Στέφι Γκραφ το 1988 να κατακτήσει δηλαδή το χρυσό μετάλλιο.
Σχετικά Άρθρα

Ο Νο5 του κόσμου, Αλεξάντερ Ζβέρεφ με την είσοδο του στον τελικό, μετά την επική επικράτηση κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, έχει ήδη εξασφαλίσει το Ολυμπιακό μετάλλιο, το πρώτο για Γερμανό τενίστα μετά το ασημένιο του Τόμι Χάας στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000.

«Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα, καθώς ξέρω ότι έχω κερδίσει ήδη ένα μετάλλιο για τη χώρα μου», είπε ο Ζβέρεφ, ο οποίος αγωνίζεται σε Ολυμπιάδα για 1η φορά στην καριέρα του. «Είναι απίστευτο να κερδίζεις τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, αυτή τη στιγμή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη αγώνας».

Με τη νίκη αυτή ο Ζβέρεφ «γκρέμισε» τα όνειρα του Νόβακ Τζόκοβιτς για ένα πιθανό Calendar Golden Slam.

«Του είπα ότι είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών και θα είναι. Γνωρίζω ότι κυνηγούσε ένα ιστορικό ρεκόρ, ήθελε το Calendar Golden Slam. Φυσικά είμαι χαρούμενος που κέρδισα, αλλά στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνω πως νιώθει ο Νόβακ».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι του ημιτελικού και για το πως κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, ο Ζβέρεφ τόνισε: «Έπαιζα το παιχνίδι του, τον ακολουθούσα στα ράλι. Κάποια στιγμή όμως έπρεπε να αλλάξω παιχνίδι και να γίνω πιο επιθετικός και προσπάθησα να κυριαρχήσω με αυτόν τον τρόπο.

Το διαφορετικό σε αυτό το τουρνουά είναι ότι δεν παίζουμε μόνο για εμάς. Παίζουμε για ολόκληρη τη χώρα μας για τους ανθρώπους που είναι εδώ και μας στηρίζουν, αλλά και για εκείνους που μας βλέπουν από τα σπίτια τους και πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες μας».

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (1/8) τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος επικράτησε του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης