Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (30 Ιουλίου)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (30 Ιουλίου)
Δύο μετάλλια θα διεκδικήσουν την Παρασκευή (30/7) Έλληνες αθλητές και αθλήτριες σε σκοποβολή και κωπηλασία!

Η Άννα Κορακάκη θα ολοκληρώσει τον προκριματικό στην σκοποβολή (25 μέτρα αεροβόλο όπλο) και στις 8 το πρωί λογικά θα είναι ένα από τα φαβορί του τελικού ενώ νωρίτερα (03.45) ο Στέφανος Ντούσκος έχει όλα τα φόντα να ανέβει στο βάθρο στον τελικό του σκιφ. Την Παρασκευή ξεκινάει και ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων, ο στίβος με τις δύο πρώτες ελληνικές συμμετοχές από Σπανουδάκη και Παπαχρήστου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

03:00: Η στιγμή της Άννας Κορακάκη να διεκδικήσει ξανά μία θέση στο βάθρο έφτασε. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016 στο Ρίο θα συμμετάσχει στο... καλό της αγώνισμα το αεροβόλο όπλο από τα 25 μέτρα. Στις 03.00 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του προκριματικού (από την Πέμπτη βρίσκεται στη 2η θέση και προκρίνονται οι 8 πρώτες αθλήτριες) ενώ ο τελικός στον οποίο αναμένεται να προκριθεί θα ξεκινήσει στις 08.00 το πρωί της Παρασκευής.

03:05: Η Αννέτα Κυρίδου δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του μονού σκιφ γυναικών και έτσι θα λάβει μέρος στον μικρό τελικό της κατηγορίας με στόχο ένα όσο τον δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

03:45: Ώρα τελικού για τον Στέφανο Ντούσκο μετά τη φοβερή εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης για το μονό σκιφ ανδρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα παλέψει για μία θέση στο βάθρο κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές του στον τελικό μαζί με άλλους πέντε αντιπάλους.

06:05: Σε επαφή με τις πρώτες θέσεις παραμένει η Βασιλεία Καραχάλιου στην κατηγορία Laser Radial μετά και τις 8 πρώτες ιστιοδρομίες. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος βρίσκεται στην 9η θέση με 79 βαθμούς ποινής και θα δώσει την Παρασκευή τους δύο τελευταίους αγώνες πριν τη medal race στην οποία ελπίζει να βρίσκεται (θα συμμετάσχουν οι 10 πρώτες της κατάταξης μετά τη 10η ιστιοδρομία).

06:05: Σε τροχιά μεταλλίων παραμένει το δίδυμο των Μάντη-Καγιαλή στην κατηγορία 470 μετά την 3η και 14η θέση στην 3η και 4η ιστιοδρομία της Πέμπτης αντίστοιχα. Βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς ποινής κοντά στην τριάδα του βάθρου. Την Παρασκευή θα αγωνιστούν στην 5η και 6η ιστιοδρομία.

06:15: Κακή ήταν η Πέμπτη για το δίδυμο των Σπανάκη-Τσουλφά στην κατηγορία 470. Το ελληνικό πλήρωμα τιμωρήθηκε με μαύρη σημαία στην 5η ιστιοδρομία (22η θέση) και κατέλαβε στην 17η στην 4η με αποτέλεσμα να πέσει στη 17η θέση της γενικής κατάταξης με 39 βαθμούς ποινής. Την Παρασκευή θα συμμετάσχουν στην 5η και 6η ιστιοδρομία.

06:15: Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα είναι η πρώτη αθλήτρια που θα αγωνιστεί στον στίβο του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα τρέξει σε κάποια από τις σειρές των 100 μέτρων, σειρές που θα προκύψουν μετά τις τρεις πρώτες προ-προκριματικές που θα γίνουν στις 03.00.

13:05: Στα μέτρα της Βούλας Παπαχρήστου είναι το όριο πρόκρισης στον τελικό του τριπλού γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με ατομικό ρεκόρ 14.60 φέτος καλείται να ξεπεράσει τα 14.40 που είναι το όριο αγωνιζόμενη στο Β προκριματικό γκρουπ.

13:18: Στο πιο διάσημο αγώνισμα της κολύμβησης θα λάβει μέρος ο Κριστιάν Γκολομέεβ, δηλαδή τα 50 μέτρα ελεύθερο. Ο πρωταθλητής μας θα συμμετάσχει στην 9η προκριματική σειρά (από τις 10 συνολικά) στην 5η διαδρομή με στόχο έναν από τους 16 καλύτερους χρόνους για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

15:15: Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 μικτής ατομικής στην κολύμβηση θα κλείσει την αυλαία της ημέρας συμμετέχοντας στη 2η ημιτελική σειρά (1η διαδρομή). Οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Χρήστου έχουν στόχο έναν από τους 8 καλύτερους χρόνους που οδηγούν στον τελικό.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης