Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Πόλο Ανδρών: Αγχώθηκε αλλά νίκησε την Ιαπωνία με 10-9 και πέρασε στους «8»! (video)

Πόλο Ανδρών:  Αγχώθηκε αλλά νίκησε την Ιαπωνία με 10-9 και πέρασε στους «8»! (video)
Η Εθνική Ελλάδας ζορίστηκε ιδιαίτερα από την Ιαπωνία, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 10-9 χαρίς στο τέρμα του Αργυρόπουλου 32" πριν το φινάλε.
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη νίκη για την Εθνική Ανδρών Πόλο, που τα βρήκε σκούρα απέναντι στην οικοδέσποινα Ιαπωνία, αλλά επικράτησε τελικά με 10-9, χάρις στο γκολ του Αργυρόπουλου 32" πριν το φινάλε και κλείδωσε την πρόκρισή της στις «8» κορυφαίες ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων! 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου σε τρία παιχνίδια στη φάση των ομίλων, μετά το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ουγγαρία (10-9) και την ισοπαλία με την Ιταλία (6-6). 

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ (1-0) με τον Κολόμβο, με την Ιαπωνία να ισοφαρίζει (1-1) λίγο αργότερα από τη θέση του πέναλτι με τον Ινάμπα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

 Ο Γενηδουνιάς βρήκε δίχτυα για το 2-1, μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και σουτ από την περιφέρεια, ενώ ο Σκουμπάκης σημείωσε γκολ για το 3-1 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Στα 5'32'' για το δεύτερο οκτάλεπτο, η Ιαπωνία βγήκε στην κόντρα και μείωσε σε 3-2 με τον Γιοσίντα. Σε λιγότερο από 30" οι Ιάπωνες πλήγωσαν την ελληνική άμυνα με τον ίδιο τρόπο και έγραψαν το 3-3, ενώ λίγο αργότερα πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά (4-3), με τον Αράι να κερδίζει τον Ζερδεβά από την περιφέρεια.

Η Ελλάδα ακούμπησε μετά από ώρα την μπάλα στον φουνταριστό, με τον Μουρίκη να σκοράρει και να βάζει τέλος στο ιαπωνικό σερί στα 3'49'' για το τέλος του οκταλέπτου, γράφοντας το 4-4. Ο Αντάτσι έκανε τη λόμπα και έδωσε ξανά «αέρα» ενός γκολ (5-4) στην Ιαπωνία. Ο Καπότσης ισοφάρισε για την Ελλάδα (5-5) στα 49'' για την ολοκλήρωση του δεύτερου οκταλέπτου, εκμεταλλευόμενος τον παίκτη παραπάνω. Λίγο πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, οι διαιτητές απέβαλαν τον Παπαναστασίου από τον πάγκο, με τον διεθνή αθλητή να οδηγείται προς τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να έχει δοκάρι στην πρώτη της επίθεση και τον Ινάμπα να σκοράρει και να ξαναδίνει το προβάδισμα (6-5) στους οικοδεσπότες, παρά την προσπάθεια του Ζερδεβά να αποκρούσει. Ο Γενηδουνιάς, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το σκορ σε 6-6. Παρά τη διπλή αποβολή για την Ελλάδα στα 3'05'' για το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε την άμυνα και κατάφερε να περάσει μπροστά με 7-6, έχοντας για σκόρερ τον Καπότση. Έτσι έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο.

Επτά λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Καπότσης πέτυχε το τρίτο του γκολ και έδωσε προβάδιμα στην Ελλάδα με 8-6. Ένα λεπτό αργότερα, η Ιαπωνία πλησίασε στο 8-7, μετά από γκολ του Αντάτσι. Οι οικοδεσπότες έφεραν ξανά το ματς στα ίσια (8-8) 4'06'' πριν το τέλος, μετά από γκολ που σημείωσε ο Αράκι. Το νεό ελληνικό προβάδισμα (9-8) ήρθε δια χειρός Γενηδουνιά 2'51" πριν το φινάλε. Ο Αράι σημείωσε νέο τέρμα για το 9-9, ένα λεπτό και δεκατρία δεύτερα πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Θοδωρής Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες και να σχεδιάσει την κρισιμότερη ελληνική επίθεση του αγώνα, με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει αμέσως μετά για το 10-9 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης! 

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 2-1, 3-3

Αναλυτικά η βαθμολογία:


Ιταλία 5
Ελλάδα 5
Ουγγαρία 4
ΗΠΑ 4
Ιαπωνία 0
Νότια Αφρική 0

Οι επόμενες αγωνιστικές:

Σάββατο 31 Ιουλίου
08:00: ΗΠΑ - Ουγγαρία
12:20: Ιταλία - Ιαπωνία
13:50: Νότια Αφρική - Ελλάδα

Δευτέρα 2 Αυγούστου
04:00: Ουγγαρία - Ιταλία
05:30: Ελλάδα - ΗΠΑ
12:20: Ιαπωνία - Νότια Αφρική

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης