Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (29 Ιουλίου)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών (29 Ιουλίου)

Η κωπηλασία θα τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα όσον αφορά στις παρουσίες των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για τις 29 Ιουλίου.

Πρώτα από τον τελικό στο διπλό σκιφ με τις φοβερές Κυρίδου και Μπούρμπου και μετά με τους ημιτελικούς στο μονό σκιφ σε άνδρες και γυναίκες παρουσία της Κυρίδου και του Ντούσκου. Η Εθνική πόλο θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Ιαπωνία ενώ το δίδυμο Τσιτσιπά-Σάκκαρη θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού μικτού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

03.30: Το πρώτο μετάλλιο της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στον τελικό του διπλού σκιφ. Το ελληνικό πλήρωμα μετά την εκπληκτική κούρσα του και το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιτελικό έχει μεγαλώσει τις... προσδοκίες για ένα μετάλλιο. Τα δύο κορίτσια θα αγωνιστούν στην 3η διαδρομή με αντιπάλους τα πληρώματα Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Νέας Ζηλανδίας, Ρωσίας και Ισπανίας.

04.30: Ώρα ημιτελικού για την Αννέτα Κυρίδου στο μονό σκιφ στην κωπηλασία με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να διεκδικεί την πρόκριση στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί ξημερώματα Παρασκευής 30 Ιουλίου. Η Κυρίδου θα συμμετάσχει στον 1ο ημιτελικό και την πρόκριση θα πάρουν οι 3 πρώτες αθλήτριες της κούρσας.

05.10: Σαράντα λεπτά αργότερα σειρά θα πάρει στο ίδιο αγώνισμα (μονό σκιφ) στους άνδρες ο Στέφανος Ντούσκος συμμετέχοντας και αυτός στον 1ο ημιτελικό με στόχο μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον τελικό που θα διεξαχθεί ξημερώματα Παρασκευής 30 Ιουλίου.

06.05: Κατά σειρά 3η και 4η ιστιοδρομία για το δίδυμο των Σπανάκη - Τσουλφά στην κατηγορία 470 στην ιστιοπλοΐα. Το ελληνικό πλήρωμα στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες που έγιναν το πρωί της Τετάρτης κατέλαβε την 15η και 9η θέση αντίστοιχα και βρίσκεται στη 13η θέση της γενικής κατάταξης.

06.15: Έχασε έδαφος την 3η μέρα των αγώνων και πιο συγκεκριμένα στην 5η και 6η ιστιοδρομία στην κατηγορία Laser Radial η Καραχάλιου που κατέκτησε την 21η θέση και στις δύο. Έτσι έπεσε από τη 2η στην 7η θέση με 49 βαθμούς ποινής, 14 βαθμούς πίσω από τα μετάλλια. Στην 7η και 8η ιστιοδρομία που θα διεξαχθούν ξημερώματα Πέμπτης θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

06.32: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τη βετεράνο της τοξοβολίας Ευαγγελία Ψάρρα η οποία θα αντιμετωπίσει για τη φάση των 32 την Τσία-Εν Λιν από την Ταϊπέϊ. Αν νικήσει στη μεταξύ τους «αναμέτρηση» θα αγωνιστεί ξανά στις 07.11 για τη φάση των 16!

07.05: Πλησιάζοντας προς το φινάλε της κατηγορίας RS:X η Κατερίνα Δίβαρη έχει μείνει πολύ πίσω και έτσι οι τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες (10η, 11η και 12η) είναι τυπική διαδικασία αφού βρίσκεται στην 19η θέση και δεν προλαβαίνει να μπει στην 8αδα για την medal race της τελευταίας ημέρας των αγώνων.

09.05: Όπως και το πλήρωμα των Σπανάκη - Τσουλφά στις γυναίκες έτσι και αυτό των Μάντη - Καγιαλή στους άνδρες για την κατηγορία 470 θα αγωνιστούν το πρωί της Πέμπτης στην 3η και 4η ιστιοδρομία βρισκόμενοι ισόβαθμοι με άλλα τέσσερα πληρώματα στην 3η θέση με 11 βαθμούς ποινής μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες.

09.20: Πλησιάζει στο τέλος η προσπάθεια του Βύρωνα Κοκκαλάνη στην κατηγορία RS:X αφού θα δώσει τους τρεις τελευταίους αγώνες του στη 10η, 11η και 12η ιστιοδρομία. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τις 9 πρώτες ιστιοδρομίες βρίσκεται στην 13η θέση με 91 βαθμούς ποινής και δύσκολα θα μπει στην τελική 8αδα για τη medal race.

09.20: Την 5η και 6η ιστιοδρομία θα δώσει ο Γιάννης Μιτάκης στην κατηγορία Finn μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες που έγιναν μετ' εμποδίων λόγω κακοκαιρίας το πρωί της Τρίτης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης με 23 βαθμούς ποινής.

12.20: Γηπεδούχος, μεν, η Ιαπωνία όχι τόσο δυνατός αντίπαλος, δε, για να ανησυχήσει την Εθνική πόλο ανδρών που θέλει να διατηρήσει το αήττητό της στη διοργάνωση μετά το άδικο 6-6 με την Ιταλία την Τρίτη παρότι προηγήθηκε με 6-2 στο τέλος της 3ης περιόδου.

13.30 (περίπου): Την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του διπλού μικτού θα διεκδικήσουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στο δίδυμο της Αυστραλίας το οποίο αποτελούν  η Άσλεϊ Μπάρτι και ο Τζον Πιρς. Ο αγώνας του ελληνικού δίδυμου είναι ο 3ος στη σειρά στο Court 2 με τον πρώτο να είναι προγραμματισμένος για τις 09.00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

14.27: Τελευταία, χρονικά, συμμετοχή για τα ελληνικά χρώματα είναι στην κολύμβηση όπου θα διεξαχθούν οι προκριματικές σειρές για τη μικτή (ανδρών/γυναικών) σκυταλοδρομία 4 Χ 100. Η ελληνική ομάδα στοχεύει σε έναν από τους 8 καλύτερους χρόνους για πρόκριση στον τελικό και θα αγωνιστεί στην 2η προκριματική σειρά (7η διαδρομή) με τους: Χρήστου, Μερετσόλια, Ντουντουνάκη και Δράκου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης