Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Τένις: Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρόκριση στους «8» του μικτού διπλού για Τσιτσιπά – Σάκκαρη!

Τένις: Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρόκριση στους «8» του μικτού διπλού για Τσιτσιπά – Σάκκαρη!

Το ελληνικό ντουέτο ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Καναδά και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Προερχόμενοι και οι δύο από αποκλεισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφεραν να επιβληθούν των Γκαμπριέλα Νταμπρόφκσι και Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 2-0 σετ (6-3, 6-4), εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία τους στην προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων

Το ελληνικό δίδυμο πίεσε από την αρχή του παιχνιδιού το αντίπαλο ζευγάρι φτάνοντας μάλιστα σε διπλό break-point στο 4ο game, το οποίο όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν (2-2). Η επιβλητική παρουσία του Τσιτσιπά στο φιλέ δεν άφησε περιθώρια στους Καναδούς και η Ελλάδα πήρε προβάδισμα με 4-3.

Το μοναδικό break στο σετ ήρθε λίγο αργότερα, με τη Μαρία και τον Στέφανο να συνεργάζονται εξαιρετικά, να «σπάνε» το σερβίς των αντιπάλων και εν τέλει να φτάνουν στην κατάκτηση του σετ (6-3) σε 32 λεπτά.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με παρόμοιο ρυθμό, με τους Έλληνες τενίστες να βρίσκουν break στο 1ο service-game των Νταμπρόφκι/Αλιασίμ, ενώ αμέσως μετά με ένα εύκολο hold πήραν προβάδισμα με 2-0. Το ελληνικό σερβίς απειλήθηκε στο 6ο game με την Νταμπρόφκσι και τον Αλιασίμ να βρίσκουν τις επιστροφές που χρειαζόντουσαν σ’ εκείνα του Τσιτσιπά, φτάνοντας σε διπλό break-point (15/40).

Στη συνέχεια η Ελλάδα μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της, να φτάσει στο 6-4 και εν τέλει να πάρει το ματς. Επόμενο εμπόδιο για τους Έλληνες τενίστες το αυστραλιανό δίδυμο Άσλεϊ Μπάρτι και Τζον Πιρς, οι οποίοι με τη σειρά τους επικράτησαν των Αργεντινών Νάντια Ποντόροσκα και Χοράσιο Σεμπάλος με 6-1, 7-6(3).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης