Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Tένις: Νοκ-άουτ και ο Τσιτσιπάς! Έχασε με ανατροπή από τον Ουμπέρ

Tένις: Νοκ-άουτ και ο Τσιτσιπάς! Έχασε με ανατροπή από τον Ουμπέρ

Έναν αποκλεισμό που αναμφίβολα δεν ήταν αναμενόμενος, βίωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ, με τον Έλληνα τενίστα να αποκλείεται από την συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επηρεαζόμενος από τον τραυματισμό του στο τέλος του δεύτερου σετ.

Σχετικά Άρθρα

Τέλος έλαβε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Έλληνα τενίστα να ξεκινάει θετικά την αναμέτρηση απέναντι στον Γάλλο, νούμερο 28 της κατάταξης, Ούγκο Ουμπέρ, να προηγείται στο πρώτο σετ με 6-2, αλλά να μην συνεχίζει με ανάλογο τρόπο την αναμέτρηση, απωλώντας τα δύο επόμενα με 7-6 και 6-2 αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, προέβη σε δύο μπρέικ, και παίζοντας εξαιρετικό τένις, έφτασε μέχρι και στο 5-1, το οποίο εν τέλει του εξασφάλισε και το πρώτο σετ, αφού ο Γάλλος δεν είχε περιθώρια απάντησης.

Η μείωση του σκορ σε 5-2 δε ήταν αρκετή, το 8ο game αποδείχθηκε το καθοριστικότερο, ο Τσιτσιπάς είχε τρεις ευκαιρίες να κατακτήσει το πρώτο σετ, και η προσπάθειά του στέφθηκε από επιτυχία. Το 1-0 ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία, και ο Έλληνας τενίστας φαινόταν πως είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή του.


Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αρκετά λάθη, ο Γάλλος ανέβασε σημαντικά την απόδοσή του, ενθυμούμενος και την μοναδική αναμέτρηση μεταξύ των δύο παικτών, όπου είχε αναδειχθεί νικητής, και έφτασε το ματς στο tie break, με το ματς να βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία.

Εκεί ο Στέφανος δεν αποδείχθηκε ψυχραιμότερος, δεν βρήκε απαντήσεις στα καλά σερβίς του αντιπάλου του, και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει… από νωρίς το ματς, με τον Ουμπέρ να ισοφαρίζει σε 1-1.

Το χειρότερο νέο πάντως δεν ήταν η ισοφάριση, αλλά ένας τραυματισμός του Στέφανου Τσιτσιπά, στην τελευταία του προσπάθεια να αποσοβήσει το χτύπημα του αντιπάλου του. Προς στιγμήν φάνηκε πως ο Έλληνας τενίστας δεν θα συνεχίσει, αλλά ο Τσιτσιπάς αποφάσισε να μην τα παρατήσει και να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.


Η απόφασή του αποδείχθηκε γενναία αλλά οι δυνάμεις του έμοιαζε να τον έχουν εγκαταλείψει, όντας σαφώς και ιδιαίτερα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Απεναντίας, η ψυχολογία του Ουμπέρ ήταν εξαιρετική, ο Τσιτσιπάς έμεινε πίσω στο σκορ με 5-2, πάλεψε στο τελευταίο game, «σβήνοντας» και τρία match point, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είχε δρομολογηθεί και πολύ δύσκολα θα διαφοροποιούνταν.

Κάπως έτσι ο Στέφανος αποκλείστηκε από τους μονούς αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Γάλλο Ουμπέρ με 2-1, με τον Έλληνα τενίστα να αγωνίζεται ξανά σε λίγη ώρα από τώρα, στο πλευρό της Μαρίας Σάκκαρης, στο μικτό, με την έναρξη της αναμέτρησης να είναι προγραμματισμένη στις 11!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης