Τένις: Πήρε την ρεβάνς και το εισιτήριο για τους «16» ο Τσιτσιπάς (video)

Τένις: Πήρε την ρεβάνς και το εισιτήριο για τους «16» ο Τσιτσιπάς (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε έπεσε αυτή την φορά στην «παγίδα» του Φράνσις Τιαφό, επικρατώντας του Αμερικανού 2-0 (6-3 και 6-4) και θα βρεθεί στους «16» του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ήττα του Τσιτσιπά από τον Τιαφό στον πρώτο γύρο του Wimbledon πριν από λίγες εβδομάδες, λειτούργησε ως μάθημα για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος επέβαλε τον ρυθμό του από την αρχή του αγώνα. «Έσβησε» το break point που είχε ο Τιαφό στο πρώτο game, ενώ με δύο δικά του service game και ένα break, έφτασε γρήγορα στο 3-0 του πρώτου σετ. 


Ο Τιαφό κράτσε το σέρβις του για το 4-2, ωστόσο ο Στέφανος δεν είχε πρόβλημα στην συνέχεια, υπερασπίστηκε το σέρβις του και με τρία νικηφόρα service game, ένα εκ των οποίων love service game, έκανε το 6-3 στο πρώτο σετ, που κράτησε περίπου 38 λεπτά. Στο δεύτερο σετ ο Τιαφό ξεκίνησε με love service game και «έσβησε» στην συνέχεια break point του Τσιτσιπά, για να κάνει το 2-1.


Κάπου εκεί ο Έλληνας τενίστας ανέβασε και πάλι την απόδοση του , φέρνοντας αρχικά σε ισορροπία το σετ (2-2), ενώ με break στο πέμπτο σετ έκανε το 3-2. Έκανε άλλο ένα love service game για το 4-2 και είχε χαμένο break point στο έβδομο game, με τον Τιαφό να μειώνει σε 4-3.


Ο Αμερικανός έψαχνε ένα break για να φέρει στα «μέτρα» του τον αγώνα, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε εκ νέου love service game, ενώ στην συνέχεια με break έκανε το τελικό 6-3, παίρνοντας έτσι τη νίκη. Πλέον το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης θα βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης, όπου και θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα σε Ουμπέρ και Κετσμάνοβιτς.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης