Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Γιούλια Εφίμοβα: «Το χρήμα αποφασίζει για τα πάντα»

Γιούλια Εφίμοβα: «Το χρήμα αποφασίζει για τα πάντα»

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια της κολύμβησης Γιούλια Εφίμοβα μιλάει για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι αθλητές, αλλά και τα οικονομικά «παιχνίδια» που υπάρχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Πιθανότατα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να είναι και οι τελευταίοι της καριέρας της, καθώς είναι 29 ετών. Η Εφίμοβα εξασφάλισε μια θέση στον τελικό των 100 μέτρων γυναικών στο πρόσθιο, κατακτώντας την 3η θέση στα ημιτελικά, με χρόνο 1:06,34.
Αξιοσημείωτο είναι πως στον τελικό θα βρίσκεται μαζί με την, μόλις 16 ετών, συμπατριώτισσά της, Γεβγκένια Τσικούνοβα, όπου στην ίδια κούρσα των ημιτελικών τερμάτισε 4η με χρόνο 1:06,47.

Η Γιούλια Εφίμοβα, η οποία το 2016 είχε βρεθεί ντοπαρισμένη, εξέφρασε τους προβληματισμούς της δημόσια: «είναι πολύ δύσκολο, αλλά τα αποτελέσματα είναι το ίδιο σε όλες τις αποστάσεις (της πισίνας). Πολύ περισσότερο όταν χθες το βράδυ τελειώσαμε αργά και σήμερα έπρεπε να ξυπνήσουμε τόσο νωρίς το πρωί. Συνήθως όλη η προπόνηση είναι το πρωί και πριν τους Ολυμπιακούς σκοπός είναι να συμβαίνει αυτό. Όλα τα ίδια, τα πρωινά αποτελέσματα δεν πηγαίνουν όπως πρέπει. Αλλά όλοι οι (αθλητές) αντιμετωπίζουμε τις ίδιες συνθήκες.»

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NBC το 2014 ξεπέρασε τα 7,75 δισεκατομμύρια δολάρια για τα αποκλειστικά δικαιώματα της προβολής των Ολυμπιακών Αγώνων στις ΗΠΑ μέχρι και το 2032. Αυτό σημαίνει ότι η αμερικάνικη τηλεόραση  επηρεάζει τον προγραμματισμό των κολυμβητικών  αγώνων, ώστε να προβάλλεται σε κατάλληλες, για την χώρα, ώρες θέασης.

Δεν παρέλειψε να κρίνει, κιόλας, το γεγονός πως αν το οικονομικό κομμάτι δεν ήταν η προτεραιότητα των διοργανωτών, θα υπήρχαν καλύτερες επιδόσεις:

«Δυστυχώς, στον κόσμο μας, τα χρήματα είναι τα πάντα, και δεν δίνουν προσοχή στα συμφέροντα των αθλητών. Θα είχαμε δει καλύτερα αποτελέσματα αν οι τελικοί πραγματοποιούνταν το απόγευμα. Τα παγκόσμια ρεκόρ θα σπάσουν. Αλλά αυτό είναι επίσης ενδιαφέρον (με τους πρωινούς τελικούς), επειδή η γίνονται πιο απρόβλεπτοι».

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τοποθετήθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά» που δέχονται πυρά από τους αθλητές, αλλά σημείωσαν πως οι αθλητές θα πρέπει να σέβονται την ζήτηση των ραδιοτηλεοπτικών.

 Η Γιούλια Εφίμοβα θα διεκδικήσει το τέταρτο ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της, μετά από το χάλκινο στα 200μ. πρόσθιο του Λονδίνου και τα δύο ασημένια μετάλλια σε 100μ και 200μ. το 2016 στο Ρίο.


Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης