Αμπντουλάχ Αλ-Ρασίντι: Κέρδισε μετάλλιο στα 58 και υποσχέθηκε... χρυσό στο Παρίσι!

Αμπντουλάχ Αλ-Ρασίντι: Κέρδισε μετάλλιο στα 58 και υποσχέθηκε... χρυσό στο Παρίσι!
Παράδειγμα για κάθε αθλητή πρέπει να αποτελεί το τρομερό κατόρθωμα ενός 58χρονου σκοπευτή από το Κουβέιτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Συγκλονιστική είναι η ιστορία του 58χρονου Αμπντουλάχ Αλ-Ρασίντι, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα της σκοποβολής των Ολυμπιακών Αγώνων 2020!

Μπορεί να έχει ήδη συμμετάσχει άλλες 7 φορές σε Ολυμπιάδες, ωστόσο ο αθλητής από το Κουβέιτ απέδειξε σε όλους πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου ο Αλ-Ρασίντι πέτυχε τέτοια επίδοση (σ.σ. 46/60 βολές στο αγώνισμα σκητ) που του έφερε πανάξια το χάλκινο μετάλλιο, με τον ίδιο, όμως, να μη σταματά εδώ!

Ο 58χρονος τόνισε σε δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί, καθώς θέλει να συμμετάσχει και στους Αγώνες του Παρισιού το 2024 και μάλιστα να κατακτήσει και το χρυσό!

«Είμαι 58 ετών και είμαι ο μεγαλύτερος ηλικιακά σκοπευτής. Είμαι πολύ χαρούμενος με όσα πέτυχα στο Τόκιο, ωστόσο στόχος μου είναι να κυνηγήσω και το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι το 2024!», τόνισε ο Αλ-Ρασίντι, μετά την απονομή.

OLYMPICS-2020-SHO-M-SK125.jpeg

Πρώτη συμμετοχή στην Ατλάντα, πρώτο μετάλλιο στο Ρίο

Παρθενική συμμετοχή του Αμπντουλάχ Αλ-Ρασίντι σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1996 στην Ατλάντα, ενώ κέρδισε για πρώτη φορά μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, το οποίο ήταν ξανά χάλκινο! Μάλιστα, εκείνη την περίοδο –φόρεσε κατά τη διαδικασία του αγωνίσματος τη φανέλα της Άρσεναλ- καθώς αγωνιζόταν ως ανεξάρτητος, μιας και το Κουβέιτ είχε αποκλειστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Είναι η δεύτερη φορά που καταφέρνω να κερδίσω ένα μετάλλιο, σε συνολικά επτά φορές που έχω βρεθεί σε Ολυμπιάδα. Ωστόσο, σήμερα -σε αντίθεση με το 2016- είμαι ακόμα πιο ικανοποιημένος, διότι μπορώ να κοιτάξω περήφανα τη σημαία της χώρας μου. Αγαπώ άπαντες και θέλω αντίστοιχα όλοι να με αγαπούν. Αυτή είναι η ζωή μου», ανέφερε ακόμη ο 58χρονος, ο οποίος έχει και... τον γιο του στο πλευρό του: «Είμαστε δυο πλέον στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εγώ και ο γιος μου. Εύχομαι την επόμενη φορά να γίνουμε τέσσεριες», κατέληξε.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης