Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Τένις: Με δυσκολία στον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς (video)

Τένις: Με δυσκολία στον δεύτερο γύρο ο Τσιτσιπάς (video)

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε απέναντι στον Γερμανό Κολσράιμπερ, αλλά εν τέλει κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση με 2-1 σετ.

Σχετικά Άρθρα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3) του Φίλιπ Κολσράιμπερ στο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στον 2ο γύρο, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας σημείωσε δύο άσσους στο ξεκίνημα του πρώτου game το οποίο και κατέκτησε, αφού ο μόνος πόντος του αντιπάλου του προήλθε από λάθος του 22χρονου. Μετά από μάχη στο τρίτο game ο Τσιτσιπάς κατάφερε να το κερδίσει κι αυτό και να φτάσει γρήγορα στο 2-1. Γενικότερα τα λάθη του στα τρία πρώτα παιχνίδια ήταν αρκετά, όμως ευτυχώς δεν αποδείχθηκαν μοιραία.

Το 3-1 δεν άργησε να έρθει, με τον Στέφανο να καταφέρνει να κάνει το πρώτο του break και να παίρνει μεγαλύτερο προβάδισμα. Στη συνέχεια ο Έλληνας πήρε και το πέμπτο game, με τον Γερμανό να καταφέρνει να μειώνει σε 5-2 κι αργότερα σε 5-3.

Η ποιότητα που έδειξε ο Τσιτσιπάς όμως στο court εν τέλει τον δικαίωσε καθώς έπειτα από 33 λεπτά παιχνιδιού κατάφερε να κάνει το 6-3 και να κατακτήσει το πρώτο σετ, βγάζοντας μερικούς εξαιρετικούς πόντους. 

Στο δεύτερο σετ ο Κολσράιμπερ μπήκε… φουριόζος καθώς ο άσσος του αλλά και τα λάθη του Τσιτσιπά, τον έφεραν πολύ γρήγορα στην κατάκτηση του πρώτου game. Στη συνέχεια ο Στέφανος αν και βρέθηκε κοντά στο να χάσει το τέταρτο game, τελικά διατήρησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 2-2

Ωστόσο η 3η φορά που ο 22χρονος χρειάστηκε να διαφυλάξει το σερβίς αποδείχθηκε μοιραία. Ενώ έσβησε τους 2 break-points του Κολσράιμπερ ένα αβίαστο λάθος προσέφερε στον Γερμανό έναν ακόμη, γεγονός που 37χρονος εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 5-3

Η εικόνα του Τσιτσιπά συνέχισε να είναι προβληματική και στο decider set, με τον Κολσράιμπερ να βρίσκει break, εξ αιτίας λάθους, και στη συνέχεια με hold να κάνει το 2-0. Ο Στέφανος απάντησε όμως άμεσα, κατακτώντας τα 3 επόμενα games, παίρνοντας ενδιάμεσα πίσω το χαμένο του σερβίς. 

Από κει και πέρα η ψυχολογία του Έλληνα τενίστα είχε ανέβει στα ύψη, κράτησε το σερβίς του σε κρίσιμες στιγμές και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη η οποία τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης