Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Βασιλεία Καραχάλιου: Με την Ελλάδα την ενώνει μόνο η θάλασσα...

Βασιλεία Καραχάλιου: Με την Ελλάδα την ενώνει μόνο η θάλασσα...
Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Τόκιο και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσα και αν την συνδέουν στην πραγματικότητα με την Ελλάδα, χάθηκαν μέσα στο χρόνο...
Σχετικά Άρθρα

«Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι»… αυτή η φράση που ειπώθηκε από τον Θουκυδίδη, θα μπορούσε να συνοδεύσει τη ζωή στη θάλασσα. Σε αυτό το «χαοτικό», ανεξάντλητο μπλε που ανά περιόδους ξεσπά και φουρτουνιάζει!

Ή καλύτερα θα μπορούσε να αποδώσει την παρουσία της Βασιλείας Καραχάλιου, μέσα στο σκάφος του Laser Radial, με το οποίο δαμάζει τα κύματα και διακρίνεται σε έναν κόσμο που γνώρισε από μικρή. Η θάλασσα της Ελλάδας τη μεγάλωσε, αλλά στην πορεία όσοι τη «διευθύνουν» την απογοήτευσαν.

vasileia-karachaliou.jpg

Τόσο απλά όσο αγάπησε το αγώνισμά της, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα μας και να μεταφερθεί στα ανοιχτά της Ισπανίας και των Καναρίων Νήσων. Ήταν 18 χρονών και δεν ένιωθε πλέον ότι μπορεί να εξελιχθεί, μη έχοντας τον ανταγωνισμό που η ίδια χρειαζόταν.

Μία ολόκληρη Ομοσπονδία στάθηκε απέναντί της, αλλά αντίκρυσε το θάρρος της. Στα χρόνια που ζει και προπονείται στο εξωτερικό, έχει καταγγείλει την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για αδιαφορία και αδικία απέναντι στο πρόσωπό της. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι φορές που η Βασιλεία παραδέχτηκε πως συμμετείχε σε τουρνουά, καλύπτοντας η ίδια τα έξοδά της.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει να επιδείξει η χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας να έχει κατορθώσει να πάρει την πρόκριση από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άαρχους τον Αύγουστο του 2018.

Μία συμμετοχή που πυροδότησε έντονη κόντρα ανάμεσα στην Ομοσπονδία και την 24χρονη-πλέον- αθλήτρια. Οι αρμόδιοι αφού κατηγόρησαν την Καραχάλιου για μη αναφορά των χορηγών της, έφτασαν σε σημείο να της προτείνουν ανοιχτά να αλλάξει υπηκοότητα.

Η δυναμική της παρουσία δεν της επέτρεψε να λυγίσει, ούτε όταν καθυστέρησε η επιλογή της για την ελληνική αποστολή. Η Βασιλεία θα έχει συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση φορώντας το εθνόσημο και αποτελεί εκ των κορυφαίων διεκδικητριών μεταλλίου για την χώρα μας. Η θάλασσα όπου γεννήθηκε και γνώρισε την αγάπη της για τα σκάφη μπορεί να είναι ταραχώδης, αλλά εκείνη έχει μάθει να ξεπερνά κάθε κύμα, κάθε εμπόδιο και κάθε… μπλε «χτίζοντας» το… βασίλειό της!

Το πρωί της Κυριακής (24/7, 6.05π.μ) ξεκινούν για εκείνη οι υποχρεώσεις της στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, στην τοποθεσία της Ενοσίμα, με τις πρώτες δύο ιστιοδρομίες!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης