Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Olympic Stories, Δώρα Γκουντούρα: Τα εμπόδια της ζωής δεν σταμάτησαν το πεπρωμένο της ταλαντούχου ξιφομάχου

Olympic Stories, Δώρα Γκουντούρα: Τα εμπόδια της ζωής δεν σταμάτησαν το πεπρωμένο της ταλαντούχου ξιφομάχου
 Η Δώρα Γκουντούρα μπαίνει στη «μάχη» των Ολυμπιακών Αγώνων και της ξιφασκίας τη Δευτέρα, ωστόσο ο δρόμος της για το Τόκιο δεν ήταν στρωμένος με... δάφνες.

«Ξέρουν πως είναι να προσπαθείς και να μην τα παρατάς. Έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου», είχε τονίσει η Δώρα Γκουντούρα για συναθλητές της, που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα.

Ποια είναι, όμως, η 24χρονη ξιφομάχος και γιατί έκανε αυτή τη δήλωση; Το BN Sports «ξετυλίγει το κουβάρι» της πορείας της ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη ιστορία πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς στον ελληνικό αθλητισμό.

gkountoura-1.jpg

Προδιαγεγραμμένο το πεπρωμένο στη σπάθη

Η Δώρα Γκουντούρα ήταν από μικρή δραστήρια και η αγάπη της για την ξιφασκία εκδηλώθηκε σε... χρόνο ντετέ.

Η εξέλιξη και νοοτροπίας της καλλιεργήθηκαν δίπλα στον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα, που αναγνώρισε το φυσικό της ταλέντο, με τη νεαρή αθλήτρια ύψους 1,84 να βάζει πλώρη για μεγάλες επιτυχίες.

Εκτός από σπουδαίες διακρίσεις σε εγχώριο επίπεδο, κατάφερε από πολύ μικρή να αγωνίζεται σε διεθνείς αγώνες, όπου, μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει τη 2η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων της Κροατίας το 2013, την 2η Θέση στο Παγκόσμιο της Αυστρίας το 2013 και την 1η Θέση στο Παγκόσμιο της Αυστρίας το 2014.

Με... «αγκάθια» ο δρόμος για το Τόκιο

Το 2020 η Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Akropolis και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο βάθρο στην ιστορία του θεσμού, αγωνιζόμενη σε όλο το τουρνουά με βρογχίτιδα!

Ωστόσο, η σπουδαιότερη στιγμή της ήρθε τον περασμένο Μάρτιο, όπου στο Παγκόσμιο στη Βουδαπέστη «σφράγισε» την πρόκρισή της στην Ολυμπιάδα, συγκεντρώνοντας 120 βαθμούς.

Μέχρι τότε, όμως, 3η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ’19, δεν είχε τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε ετήσια τουρνουά που κρίνουν τη διεθνή κατάταξη και παρέμενε στάσιμη, με την πανδημία του κορωνοϊού να δυσχεραίνει την «αποστολή» της.

«Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις ότι μπορείς, να πηγαίνεις στο εξωτερικό και να καταλαβαίνεις ότι δεν υστερείς σε τίποτα, αλλά δεν σου δίνεται η ευκαιρία», είχε τόνισε η Γκουντούρα, όμως, ευτυχώς για εκείνη η λύση βρέθηκε και δεν τα παράτησε!

Η συνεργασία της με στοιχηματική εταιρία της επέτρεψε να μπορεί να ταξιδέψει, να αυξήσει τις προπονήσεις της και εν τέλει σε ένα χρόνο να βρεθεί από την πρώτη 40άδα της κατάταξης στην 12άδα και... μετά στο Τόκιο!

gkountoura-3.jpg

«Έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση»

Η σπουδαία ξιφομάχος είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στο συγκεκριμένο άθλημα και θα προσπαθήσει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Οι αγώνες ξιφασκίας ξεκινούν το Σάββατο 24 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την 1η Αυγούστου, με την Γκουντούρα που αγωνίζεται στο Ατομικό τη Δευτέρα 26 Ιουλίου (03:00).

«Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και τα στερεότυπα και φθάσαμε εδώ. Είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη πρόκληση», δηλώνει η Ελληνίδα και η χώρα της θα είναι σύσσωμη στο πλευρό της στην σπουδαία προσπαθεία της.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης