Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Τζόκοβιτς: «Νιώθω έτοιμος να παίξω το καλύτερό μου τένις»

Τζόκοβιτς: «Νιώθω έτοιμος να παίξω το καλύτερό μου τένις»
Ο Νο1 του κόσμου ρίχνεται το Σάββατο (24/7) στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων σε ένα τουρνουά το οποίο αν το κατακτήσει θα κάνει ένα ακόμη βήμα για το Calendar Golden Slam, καθώς μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει τα 3 προηγούμενα Majors.
Σχετικά Άρθρα

Ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, είναι σε εξαιρετική κατάσταση τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

«Νιώθω υπέροχα τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά» είπε ο 34χρονος. «Νιώθω έτοιμος για να παίξω το καλύτερό μου τένις. Είχα αναμφισβήτητα την καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα στην καριέρα μου κερδίζοντας 3/3 Grand Slam μέσα στην ίδια χρονιά. Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες απ’ ‘ότι είχα φέτος».

Ο Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Wimbledon έφτασε τους 20 τίτλους, όσους ακριβώς έχουν και οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, οι οποίοι ωστόσο δεν θα αγωνιστούν στο Τόκιο λόγω τραυματισμού.

Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο βατό το δρόμο για το χρυσό μετάλλιο αυξάνοντας τις ελπίδες για το Golden Slam, επίτευγμα το οποίο έχει πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά, από την Στέφι Γκραφ το 1988.

«Δεν έχω επαφές με την Στέφι, αλλά τρέφω απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό προς το πρόσωπό της. Φυσικά θα ήθελα να την ρωτήσω πώς το έκανε αυτό. Για μένα φυσικά είναι ένας στόχος, ένα όνειρο. Η νοοτροπία του πρωταθλητή που είχε ως τενίστρια είναι σίγουρα κάτι που με εμπνέει. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να το χρησιμοποιήσω σε αυτό το τουρνουά», δήλωσε.

Ο 34χρονος τόνισε ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα έχοντας όλη την ομάδα της Σερβίας μαζί του (86 αθλητές και αθλήτριες) αφήνοντας πίσω τη… μοναξιά του Tour.

«Το συναίσθημα είναι διαφορετικό προφανώς, από αυτό που πηγαίνω μεμονωμένα ως αθλητής και εκπροσωπώ τη χώρα μου. Ωστόσο είμαι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων, είμαι μέλος της ομάδας μου και παρά το γεγονός ότι στο κορτ θα είμαι πάλι μόνος μου θα αισθάνομαι ότι το ομαδικό πνεύμα των συναθλητών μου θα είναι εκεί».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στο Πεκίνο, στο ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.'

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης