Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Sue Bird και ο Eddy Alvarez σημαιοφόροι για την Team USA

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Sue Bird και ο Eddy Alvarez σημαιοφόροι για την Team USA

Ανακοινώθηκαν οι σημαιοφόροι των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Η μπασκετμπολίστρια Sue Bird και ο αθλητής μπέιζμπολ Eddy Alvarez θα είναι οι σημαιοφόροι της Ομάδας των ΗΠΑ στην τελετή έναρξης αυτής της εβδομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η τέσσερις φορές ολυμπιονίκης και ο Alvarez, επιλέχθηκαν από τους συναθλητές τους στην Team USA και είναι το πρώτο ντουέτο που μοιράστηκε την τιμή να ηγηθεί της αντιπροσωπείας στην τελετή.

Η 40χρονη Bird είναι η πρώτη μπασκετμπολίστρια που χρίστηκε σημαιοφόρος έπειτα από τον Dawn Staley, προπονητή της τρέχουσας ομάδας, το 2004.

«Είναι απίστευτη τιμή να επιλέγεις τον σημαιοφόρο για την ομάδα των ΗΠΑ», δήλωσε η Bird. «Ξέρω τι σημαίνει αυτό γιατί έβλεπα την Dawn Staley να το περάσει όταν επιλέχθηκε το 2004».

Ο Alvarez από την άλλη, έρχεται στο Τόκιο έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο ως μέρος της ομάδας speedskating τεσσάρων ατόμων με ταχύτητα 5.000 μέτρων στο Σότσι.

«Είμαι ευγνώμων για το χρόνο μου με το speedskating των ΗΠΑ και το μπέιζμπολ, καθώς και για όλους τους συμπαίκτες μου. Παραμένω ταπεινός και θέλω να οδηγήσω την ομάδα ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν μια ομάδα 613 αθλητών στους Θερινούς Αγώνες του Τόκιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία τους σε Αγώνες, ακολουθώντας τους 648 που διορίστηκαν για εκείνους του 1996 στην Ατλάντα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης