Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 5 λόγοι – από τους πολλούς – για τους οποίους αξίζει να δεις γυναικείο ποδόσφαιρο φέτος!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 5 λόγοι – από τους πολλούς – για τους οποίους αξίζει να δεις γυναικείο ποδόσφαιρο φέτος!

Τα αστέρια των ομάδων ανεβάζουν το θέαμα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Η πρώτη σέντρα του γυναικείου ποδοσφαιρικού τουρνουά στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι γεγονός και οι προσδοκίες είναι εξαιρετικά υψηλές. Μπορεί το γυναικείο ποδόσφαιρο ακόμη να μην είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ανδρικό, όμως η αύξηση της θεαματικότητας, και φυσικά της ποιότητας του «υλικού», είναι σημαντική.

Όλες οι προκριθείσες χώρες περίμεναν με ανυπομονησία την έναρξη των αγώνων, με το απόλυτο φαβορί να βρίσκεται ανάμεσα στις ΗΠΑΟλλανδία και Βραζιλία. Μέσα σε αυτές τις ομάδες – και όχι μόνο – υπάρχουν κάποιες «σταρ» που φωτίζουν την όλη διαδικασία, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν το τρομερό επίπεδο του αθλήματος.
1_28.jpg

Μέγκαν Ραπίνο

Ίσως η πιο γνωστή γυναίκα ποδοσφαιριστής, η Μέγκαν Ραπίνο δείχνει τον δρόμο στην εθνική ομάδα της Αμερικής σε ακόμη ένα τουρνουά. Η 36χρονη εξτρέμ στα εθνικά της καθήκοντα κουβαλάει το «βάρος» της αρχηγού, ενώ γενικά αγωνίζεται με τη φανέλα της Ρέιν (ΗΠΑ) από το 2013.

Το 2019 ήταν μια ονειρεμένη χρονιά για εκείνη καθώς βραβεύτηκε με τη «Χρυσή Μπάλα», τον τίτλο της καλύτερης παίκτριας, το «Χρυσό Παπούτσι» και τη «Χρυσή Μπάλα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο – καθώς εκείνη τη χρονιά η Αμερική κατέκτησε το τρόπαιο. Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών στο παρελθόν έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε εκείνους στο Λονδίνο το 2012.
2_43.jpg

Λίκε Μάρτενς

Η τρεμπλούχος με τη Μπαρτσελόνα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγάλο αυτό τουρνουά. Η Λίκε Μάρτενς, ή αλλιώς γυναίκα Μέσσι όπως συνηθίζουν να τη λένε, θα προσφέρει σίγουρα πολλά στην εθνική Ολλανδίας αφού στο παρελθόν έχει επιβεβαιώσει ουκ ολίγες φορές τις ικανότητές της.

Το 2017 και στην κατάκτηση του EURO από τις «οράνιε», η 28χρονη μέσος βραβεύτηκε από τη FIFΑ με τον τίτλο της καλύτερης παίκτριας της χρονιάς. Η Μάρτενς στάθηκε λίγο άτυχη μέσα σ’ όλο αυτό, αφού την επόμενη σεζόν η Ομοσπονδία αποφάσισε να καθιερώσει τη «Χρυσή Μπάλα» και στις γυναίκες.
3_37.jpg

Μάρτα (Βιέιρα ντα Σίλβα)

Όντας πλέον στα 35 της η Μάρτα θα φορέσει για πέμπτη σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το περιβραχιόνιο της εθνικής Βραζιλίας! Ο «θηλυκός Πελέ» έχει στο βιογραφικό της 5 διαδοχικούς τίτλους για την παίκτρια της χρονιάς, 2006-2010, κι άλλον έναν το 2018.

Στους Ολυμπιακούς έχει κατακτήσει δύο φορές το ασημένιο μετάλλιο, το 2004 και το 2008, ενώ μετράει δύο χρυσά στους Παναμερικανικούς Αγώνες το 2003 και 2007.
4_28.jpg

Λούσι Μπρονζ

Η αμυντικός της Λυών είναι φυσικά για ακόμη μία χρονιά στις κλήσεις της εθνικής Αγγλίας. Η 29χρονη έχει σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2015, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διακριθεί με την ομάδα τους σε Ολυμπιακούς.

Σε ατομικό επίπεδο έχει διάφορες διακρίσεις, με σημαντικότερη εκείνη του βραβείου της παίκτριας της χρονιάς για τη σεζόν 2018-2019. Επίσης έχει αναδειχθεί πολλές φορές για τις δεξιότητές της από τη Women’s Premier League, στην οποία αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στο παρελθόν.
5_22.jpg

Σαμ Κερ

Η 27χρονη Αυστραλιανή έχει πολλούς λόγους για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Η Σαμ Κερ αποτελεί ένα πρότυπο για κάθε γυναίκα – αθλήτρια και μη – και την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στην Women’s Premier League σημειώνοντας 21 γκολ με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Τσέλσι.

Το ολυμπιακό της ντεμπούτο σημειώθηκε στο Ρίο το 2016, όπου και κατάφερε να σκοράρει κόντρα στη Γερμανία. Η ομάδα της τότε εν τέλει αποκλείστηκε από την αντίστοιχη της Βραζιλίας, όμως φέτος η ίδια ελπίζει για μια καλύτερη κατάληξη.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης