Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Toyota απέχει από την τελετή έναρξης παρότι είναι βασικός χορηγός!

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Η Toyota απέχει από την τελετή έναρξης παρότι είναι βασικός χορηγός!

Η εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων, Toyota, βασικός χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε πως δεν παρευρεθεί κανένας αξιωματούχος της στην τελετή έναρξης ως στάση διαμαρτυρίας απέναντι στο διχασμό της ιαπωνικής κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να προχωρήσει στην πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων παρά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στην Ιαπωνία, έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.


Ένας εκ των πρώτων και κορυφαίων χορηγών της διοργάνωσης, η Toyota, που είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας ήδη από το 2015, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ανακοίνωσε μέσω του εκτελεστικού της διευθυντή, Akio Toyoda, πως δεν θα παρευρεθεί εκπρόσωπός της στην τελετή έναρξης, αλλά και δεν θα παρουσιάσει τηλεοπτικές διαφημίσεις σχετικές με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω εταιρία διατηρεί συμφωνίες με πάνω από 200 αθλητές των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων τους οποίους ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να τους στηρίζει κανονικά.

Παρότι οι εταιρίες βλέπουν ως «χρυσή» ευκαιρία τη διαφήμιση μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, φαίνεται πως η παρούσα συγκυρία τις οδηγεί σε αποστασιοποίηση από τη διοργάνωση λόγω του διχασμού που επικρατεί στη χώρα, όσον αφορά το αν πρέπει ή όχι να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες την ώρα που το Τόκιο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαρρέεται πως ακόμη 60 εταιρίες που έχουν πληρώσει συνολικά 3 δις δολάρια μέσω χορηγιών βρίσκονται μπροστά στο ίδιο δίλημμα με την Toyota. Αναφέρεται πως σύμφωνα με γκάλοπ που διεξήχθη στη χώρα, το 68% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν εμπιστεύεται τους διοργανωτές και ένα 55% πως δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθούν.

Όπως φαίνεται, παρότι η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ξεκινήσει, οι αντιδράσεις δεν κοπάζουν και αναμένεται να φανεί πού θα οδηγήσει αυτό το μπρα-ντε-φερ μεταξύ των δύο πλευρών.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης