Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός και από την σκυταλοδρομία η Richardson - Δεν πάει στο Τόκιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός και από την σκυταλοδρομία η Richardson - Δεν πάει στο Τόκιο!
Η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ δεν συμπεριέλαβε την Sha'Carri Richardson στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ούτε στην 4Χ100μ.
Σχετικά Άρθρα

Η νεαρή σπρίντερ, Sha'Carri Richardson δεν κατάφερε να περάσει τον έλεγχο ντόπινγκ, καθώς βρέθηκε να έχει κάνει χρήση κάνναβης. Όπως ήταν λογικό τιμωρήθηκε από την αμερικανική ομοσπονδία μ’ έναν μήνα αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί στα 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτή η προσωρινή ποινή θα λήξει στις 28 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι σε θεωρητικό επίπεδο η νεαρή πρωταθλήτρια θα μπορούσε να συμμετάσχει στα 4x100μ. Όμως η αμερικανική Ομοσπονδία Αθλητισμού (USATF) αποφάσισε να μην τη συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις αθλήτριες που συναποτελούν την ομάδα σκυταλοδρομίας, πράγμα που σημαίνει πως θα χάσει φέτος τους Αγώνες!

Η Richardson αποδέχτηκε την ποινή αδιαμαρτύρητα, λέγοντας πως έκανε λάθος, ωστόσο έχει λάβει τεράστια υποστήριξη στο διαδίκτυο από όλη τη χώρα, με την υπόθεσή της να απασχολεί ακόμη και τον πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία της χώρας της αναφέρει:

«Όλοι οι αθλητές γνωρίζουν πως πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους κανονισμούς για να είμαστε αξιόπιστοι και δεν θέλουμε να χαθεί η αξιοπιστία μας αν πάρουμε αποφάσεις που δεν θα συνάδουν με τους κανόνες» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, ενώ κάνουν την εκτίμηση πως ο Παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ (WADA) θα «επανεκτιμήσει την κατάσταση» όσον αφορά την τιμωρία αθλητών για χρήση κάνναβης σε αθλήματα, όπως τα σπριντ για παράδειγμα, που δεν βοηθούν σε τίποτα τους αθλητές.

Όσο η κατανόησή μας είναι στο πλευρό της Sha'Carri, πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι στους αθλητές που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους και να διεκδικήσουν συμμετοχή στην Ολυμπιακή ομάδα» καταλήγει η ανακοίνωση της USATF.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης