Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Προολυμπιακό τουρνουά: Η Ελλάδα «διέλυσε» 105-80 την Κίνα και έφυγε για... Τουρκία (video)

Προολυμπιακό τουρνουά: Η Ελλάδα «διέλυσε» 105-80 την Κίνα και έφυγε για... Τουρκία (video)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε το χρέος της αφήνοντας πίσω την ήττα από τον Καναδά επικράτησε της Κίνας με σκορ 105-80, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά ως δεύτερη του Α' Ομίλου και θα τεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με την Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες και παράλληλα να φτάσει στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά, επικρατώντας της Κίνας με 105-80. Πρώτος σκόρερ για το σύνολο του Ρικ Πιτίνο ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 21 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους. Από την πλευρά των Κινέζων ξεχώρισε ο Mingxuan Hu με 16 πόντους και ο «διπλός» Qi Zhou με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας η Τουρκία τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/7).

ante.jpg

Γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ

Η Εθνική ομάδα από το πρώτο λεπτό μπήκε... φουριόζα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κίνα. Ο Κώστας Σλούκας ήταν απόλυτα εύστοχος σημειώνοντας 7 γρήγορους πόντους και με τον Μήτογλου να μετράει 2/2 τρίποντα η Εθνική έχτισε μία διαφορά ασφαλείας (24-10). Η Κίνα παρότι στηρίζεται στον γρήγορο ρυθμό, μπλόκαρε επιθετικά και έμεινε αρκετά χαμηλά στο σκορ (28-11) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου έχοντας μόλος 2/10 δίποντα. Στο ίδιο διάστημα ο Ρικ Πιτίνο είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες εκτός από τον Λίνο Χρυσικόπουλο.

Η συνέχεια στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ίδια με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα με 7 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο. Η διαφορά είχε εκτοξευθεί σε διπλάσια επίπεδα (44-22) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι Κινέζοι ήταν κάκιστοι στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς είχαν μαζέψει τα μισά (12) από την Ελλάδα (24). Η Ελλάδα διατήρησε τα ηνία του αγώνα και με τους ψηλούς να κάνουν πάρτι στην ρακέτα κράτησε την διαφορά στους 20 πόντους (52-32) στο ημίχρονο.

ψψψ.jpg

Χαλάρωσαν αλλά διατήρησαν τη διαφορά

Ο Σλούκας μπήκε ζεστός ζστην 3η περίοδο και με δύο απανωτά τρίποντα (58-36) διατήρησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι Κινέζοι έψαχναν τρόπο να αντιδράσουν αλλά έπεφταν πάνω στο... τοίχος, Παπαγιάννη. Οι Qi Zhou και Jiwei Zhao με προσωπικές ενέργειες μείωσαν το σκορ (66-50) αλλά η Ελλάδα βρήκε λύσεις με τις τρίποντες «βόμβες» των Λαρεντζάκη και Κατσίβελη και ξέφυγε ξανά (76-54), όμως και πάλι η Κίνα μάζεψε τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (76-59).

Στην 4η περίοδο ο Ρικ Πιτίνο θέλησε να ξεκουράσει τους βασικούς αλλά η εικόνα της Εθνικής στο πρώτο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου τον ανάγκασε να τους χρησιμοποιήσει ξανά. Από την μία ο Παπαγιάννης αμυντικά μοίραζε... τάπες (4 μπλοκ) και από την άλλη ο Λαρεντζάκης σημείωνε πόντους στην επίθεση και ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα για τα τελευταία του λεπτά, με την Εθνική να ξεπερνάει την εκατοστάρα (105-80).

Τα δεκάλεπτα: 14-28, 32-52, 59-76, 80-105

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Νίκος Τσώτας




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης