Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ομοσπονδία μοιράζει 160.000 προφυλακτικά στους αθλητές, παρά την απαγόρευση του σεξ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ομοσπονδία μοιράζει 160.000 προφυλακτικά στους αθλητές, παρά την απαγόρευση του σεξ
Η ΔΟΕ συνεχίζει την παράδοσή της, έχοντας στόχο την ευαισθητοποίηση.

Η παροχή προφυλακτικών είναι μια παράδοση που έχει βάλει τις ρίζες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και κάποιες δεκαετίες. Συγκεκριμένα το 1988 ήταν η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία μοίρασε προφυλακτικά στους αθλητές, έχοντας σαν βασικό στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του HIV.

Φέτος η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα μοιράσει συνολικά στους αθλητές 160.000 προφυλακτικά. Βέβαια λόγω της πανδημίας του COVID – 19 οι συμμετέχοντες δεν θα είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν καθώς η σεξουαλική επαφή έχει απαγορευτεί.

Κάθε συμμετέχων θα λάβει περίπου 14 προφυλακτικά ο καθένας, καθώς και ένα βιβλίο οδηγιών σχετικά με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Με τον τρόπο αυτό οι ιθύνοντες επιθυμούν να προτρέψουν τους αθλητές να «αποφύγουν τη σωματική επαφή, συμπεριλαμβανομένων αγκαλιών και χειραψιών».

Σε μια δήλωση, η ΔΟΕ υπερασπίστηκε την κίνηση, λέγοντας: «Σκοπός και στόχος μας δεν είναι οι αθλητές να χρησιμοποιούν τα προφυλακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά να βοηθήσουν με την ευαισθητοποίηση, επιστρέφοντας στις χώρες τους».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης