Μια Φώτο μια Ιστορία

Dream Team: Η αρχή για την δημιουργία της «αυθεντικής» υπερομάδας (video)

Dream Team: Η αρχή για την δημιουργία της «αυθεντικής» υπερομάδας (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 1992: Πριν από 30 χρόνια περίπου «συστήνεται» στον μπασκετικό πλανήτη μία παρέα που άφησε την δική της εποχή και ακόμη μέχρι σήμερα το όνομα Dream Team συνδυάζεται με την λέξη της απόλυτης... υπερομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Νίκος Τσώτας

Το καλοκαίρι του 1992 η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού «χτυπούσε» στην Βαρκελώνη, όπου στην ισπανική πόλη διοργανώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σε εκείνη την διοργάνωση ο κόσμος θα γινόταν... μάρτυρας της πιο φημισμένης και σπουδαίας ομάδας που θα συναντούσε ποτέ σε ομαδικό άθλημα. Ο λόγος για την Εθνική ομάδα των Η.Π.Α στο μπάσκετ, η οποία έμοιαζε άτρωτη και αψεγάδιαστη.

Το προσωνύμιο που ακολούθησε την ομάδα και καθόλου άδικα ήταν "Dream Team" , καθώς τα κατορθώματά της μέσα στο παρκέ θύμιζε μία ομάδα από άλλον πλανήτη. Πως να μην συμβεί αυτό όταν στο ρόστερ της διέθετε την «αφρόκρεμα» του παγκόσμιου μπάσκετ και οι παίκτες ήταν ένας και ένας. Οι  ΝΒΑερς και μέλη της Dream Team ένιωσαν σαν... ροκ σταρ, καθώς σε κάθε βήμα τους τα φλας, οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος έπεφταν πάνω τους, ενώ δεν έμεναν στο Ολυμπιακό χωριό μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές. Αντιθέτως είχαν το δικό τους προσωπικό χώρο σε κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Η κάθε μετακίνησή τους θύμιζε ολόκληρη... αποστολή, καθώς υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπου συνοδευόταν και με εναέρια φύλαξη από ελικόπτερα.

aaa_2_1.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά περιοδικά , το "Sports Illustrated", είχε δημιουργήσει ένα από τα πιο γνωστά πρωτοσέλιδα όλων των εποχών, αφιερωμένη στην συμμετοχή της Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Για την ακρίβεια έπεισε τους Michael Jordan, Magic Johnson, Patrick Ewing, Charles Barkley και Karl Malone να... ποζάρουν μπροστά στο φωτογραφικό φακό και να μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των φίλων του μπάσκετ. Τόση «λάμψη» σε μία φωτογραφία και οι αστέρες πρόσφεραν στιγμές που δεν τους έχουμε συνηθίσει.

Ο πανζουρλισμός που είχε δημιουργηθεί γύρω από την Dream Team, δικαίωσε τους πιστούς ακόλουθούς της μέχρι το τέλος, όπου η ομάδα του Chuck Daly μοίρασε από εδώ και από εκεί 100αρες και έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, δίχως να ιδρώσει ιδιαιτέρως. Στους 8 αγώνες που αγωνίστηκε στην Βαρκελώνη πέτυχε +100 πόντους και οι διαφορές άγγιξαν και τους 68 πόντους (116-48 με Ανγκόλα). Μία ομάδα με αστείρευτο ταλέντο, όπου έμοιαζε ανίκητη και δύο κατηγορίες πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στην πορεία αρκετές ομάδες προσπάθησα να μοιάσουν στην Dream Team, προσεγγίζοντας και την ονομασία προς αυτή την κατεύθυνση(Redeem Team), όμως η οποιαδήποτε σύγκριση έληγε μόλις πατούσαν στο παρκέ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης