Καρώ Σημαία

Τζέϊσον Ντιπασκιέ: Θρήνος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό... Άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος αναβάτης (video)

Τζέϊσον Ντιπασκιέ: Θρήνος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό... Άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος αναβάτης (video)

Ο Ελβετός αναβάτης Moto3, Τζέϊσον Ντιπασκιέ, πέθανε στο νοσοκομείο μετά τη σφοδρή σύγκρουση τριών μοτοσικλετών κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών του Σαββάτου στην Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ντιπασκιέ, σε ηλικία μόλις 19 ετών, χτυπήθηκε από μια άλλη μοτοσικλέτα, αφού έπεσε και γλίστρησε κατά μήκος της πίστας στο Mugello Circuit και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Φλωρεντίας.

Το ιατρικό προσωπικό τον φρόντισε για περισσότερα από 30 λεπτά στην πίστα καθώς είχε σημάνει κόκκινη σημαία, πριν μεταφερθεί αεροπορικώς στο Νοσοκομείο Careggi.

«Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού στην πίστα και όλων εκείνων που συνέχισαν να βρίσκονται δίπλα στον Ελβετό αναβάτη... ο Ντιπασκιέ υπέκυψε δυστυχώς στα τραύματα του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του MotoGP προσθέτοντας: «Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας MotoGP, στέλνουμε την αγάπη μας στην ομάδα του, στην οικογένειά του και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Θα μας λείψεις πολύ, Τζέισον. Ride in peace».

 

Πριν από την έναρξη του Grand Prix της Κυριακής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ ο Γάλλος Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα, αφιέρωσε τη νίκη του στον Ντιπασκιέ. Κατά την απονομή στο τέλος του αγώνα αυτός και οι άλλοι δύο αναβάτες που τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση και ανέβηκαν στο βάθρο - ο Πορτογάλος Μιγκέλ Ολιβέιρα και ο Ισπανός Τζοάν Μιρ- κράτησαν την ελβετική σημαία στην μνήμη του.

Ο Ντιπασκιέ ξεκίνησε την καριέρα του στο Supermoto και αναδείχθηκε εθνικός πρωταθλητής στην Ελβετία πολλές φορές, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στο Moto3 το 2020.

Πηγαίνοντας στο ιταλικό Grand Prix του Σαββατοκύριακου, ο Ντιπασκιέ ήταν 10ος στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, με 27 πόντους από τους πέντε πρώτους αγώνες της δεύτερης σεζόν του.

«Ο Ντιπασκιέ είχε κάνει μια εντυπωσιακή έναρξη στη δεύτερη σεζόν του στην ελαφριά κατηγορία αγώνων Grand Prix, κερδίζοντας με συνέπεια πόντους και όντας δέκατος στη κατάταξη», ανέφερε το MotoGP για τον νεαρό αναβάτη.

Η ομάδα του, Prustel GP, δημοσίευσε μετά την είδηση του θανάτου του: «Είμαστε συντετριμμένοι και αυτή τη στιγμή όλες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Τζέισον. Θα μας λείψεις και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ». Την ίδια στιγμή ο Ελβετός συνάδελφος του, Tόμας Λούτι, αποφάσισε να μην αγωνιστεί στον αγώνα MotoGP 2 και βρέθηκε στο νοσοκομείο για να είναι κοντά στην οικογένεια του Ντιπασκιέ.

SAG Racing Team: «Ride in Peace» - ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτίνει φόρο τιμής...



Ευτυχία Γιαπουτζή

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης