Basket Talk

Καπιτάνες ντε Μέξικο: Η πρώτη λατινοαμερικάνικη ομάδα στη G League έχει... ελληνική υπογραφή!

Καπιτάνες ντε Μέξικο: Η πρώτη λατινοαμερικάνικη ομάδα στη G League έχει... ελληνική υπογραφή!
Η νέα σεζόν του θυγατρικού πρωταθλήματος του ΝΒΑ, η G League, επιφυλάσσει μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά θα συμμετάσχει ομάδα από το Μεξικό και στο «τιμόνι» της βρίσκεται ο Ελληνοαμερικάνος Νικ Λάγιος!
Σχετικά Άρθρα

Αν και υπήρξε μία καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της πανδημίας, τελικά οι Καπιτάνες ντε Μέξικο θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο νέο πρωτάθλημα της G League και φαίνεται πως το θυγατρικό πρωτάθλημα ανοίγει την... αγκαλιά του και σε ομάδες εκτός των ΗΠΑ και Καναδά. Φυσικά πίσω από αυτή την απόφαση δεν υπάρχουν μόνο αγωνιστικά κριτήρια αλλά και οικονομικά.

Η έκφραση "όποια πέτρα κα αν σηκώσεις θα βρεις έναν Έλληνα" επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στην προκειμένη περίπτωση, καθώς καθοδηγητής αυτής της νέας προσπάθειας είναι ο Ελληνοαμερικανός, Νικ Λάγιος. Ο 31χρονος generalmanagerδεν είναι άπειρος σε αυτό το επίπεδο, καθώς νωρίτερα βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο της θυγατρικής ομάδας των Λέικερς, τους Σάουθ Μπέι, για πέντε χρόνια και συνεργάστηκε μεταξύ άλλων και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Επίσης παραχώρησε τις υπηρεσίες του και στους Λέικερς ως βοηθός του Φρανκ Βόγκελ, κατακτώντας μαζί τους ένα δαχτυλίδι πρωταθλήματος.

lagio.jpg

Παράλληλα οι Καπιτάνες είναι η πρώτη ομάδα εκτός ΗΠΑ και Καναδά που συμμετέχει στη G League και δεν έχει καμία σχέση με το ΝΒΑ. Αυτό επισημαίνεται γιατί η αρχική σκέψη πίσω από τη δημιουργία της GLeague ήταν με την λογική να υπάρξουν ομάδες που θα πάρουν το ρόλο των θυγατρικών για τους οργανισμούς του ΝΒΑ και θα δίνουν την ευκαιρία σε νέους παίκτες να εξελίσσονται, ώστε να κυνηγήσουν ένα συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

nba.jpg

Η σκέψη για την προσθήκη ενός οργανισμού από τη Λατινική Αμερική είχε «φυτευτεί» επί την εποχή που ήταν κομισάριος του ΝΒΑ, ο Ντέιβιντ Στερν, και καρποφόρησε με τον Άνταμ Σίλβερ, με στόχο την ίδρυση μίας ομάδας στην πόλη του Μεξικού όπου θα σηματοδοτεί την εξάπλωση του πρωταθλήματος σε μέρη που υπάρχει κοινό και περιθώρια οικονομικής ανάπτυξης.

Ακόμη αυτό μπορεί να αποτελέσει και μία δυνατή δοκιμασία για την πρωτεύουσα του Μεξικού, ώστε να μονιμοποιήσει μία ομάδα της στο ΝΒΑ. Η διοργανώτρια αρχή τα τελευταία χρόνια σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός οργανισμού σε κάποια νέα πόλη με μπασκετικό υπόβαθρο, υποδομές και «διψασμένους» φιλάθλους, με το Λας Βέγκας και το Σιάτλ να είναι τα επικρατέστερα μέρη μέχρι στιγμής.

zzz_1.jpg

Το αξιοσημείωτο της περίπτωσης είναι ότι οι Καπιτάνες ντε Μέξικο έχουν μόλις τέσσερα χρόνια ζωής στο μπασκετικό «χάρτη» και δείχνουν ότι έχουν όλα τα εφόδια και τις βάσεις για να εξελιχθούν στη νέα μεγάλη δύναμη της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο. Οι φετινοί εντός έδρας αγώνες των Μεξικανών δεν θα διεξαχθούν στο γήπεδο τους, λόγω των περιορισμών στα ταξίδια εξαιτίας του Covid-19.

court.jpg

Ο Νικ Λάγιος έχει την μεγάλη ευκαιρία μαζί με το σύνολό του να αποτελέσουν την αφορμή για την ανάπτυξη του μπάσκετ στο Μεξικό και να εισχωρήσει μία και καλή στον κόσμο του ΝΒΑ.

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης