Τένις

Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού, απλά δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»

Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού, απλά δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά»
Ερωτήσεις αναφορικά με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του περί υποχρεωτικού εμβολιασμού, δέχτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Κόρντα
Σχετικά Άρθρα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Κόρντα, στον οποίο και νίκησε με 2-0 σετ, ερωτήθηκε αρκετά για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με το εμβόλιο του σχετικά με το εμβόλιο και την υποχρεωτική του φύση.

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά πιστεύει πως δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά για ανθρώπους στην ηλικιακή του κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς δήλωσε:

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το κόνσεπτ ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος.

Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις;».

Ενώ συμπλήρωσε:

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό.

Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην»

Λίγο αργότερα το Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει στον Έλληνα αθλητή έσπευσε να απαντήσει στον Έλληνα αθλητή, τονίζοντας τη σπουδαιότητά του ως αθλητή, αλλά την άγνοιά του όσον αφορά το εμβόλιο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement