Τένις

Τσιτσιπάς: Κέρδισε τον Κόρντα και μία θέση στους «16» του Σινσινάτι!

Τσιτσιπάς: Κέρδισε τον Κόρντα και μία θέση στους «16» του Σινσινάτι!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Κόρντα και κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 σετ για να βρεθεί στους 16 κορυφαίους του Σινσινάτι.

Πιο εύκολα από ότι έδειχνε η εξέλιξη του πρώτου σετ, κατόρθωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να φτάσει στη φάση των «16» του Σινσινάτι Όπεν, επικρατώντας του Σεμπάστιαν Κόρντα με 2-0 σετ και μάλιστα με 7-6 (5) και 6-3.

Τα 100 λεπτά που διήρκησε ολόκληρο το παιχνίδι δεν είχαν την ίδια ένταση για τον Στέφανο, ο οποίος στο 1ο σετ δυσκολεύτηκε, με τον αντίπαλό του να πιέζει στο σερβίς. Αμφότεροι βρέθηκαν στο πλεονέκτημα ενός μπρέικ στο 6ο και το 8ο game, ωστόσο ο Αμερικανός αναδείχθηκε νικητής και στις δύο περιπτώσεις.

Κάπως έτσι φτάσαμε σε ένα tie-break (6-6), αφού ο Τσιτσιπάς έκλεισε με ιδανικό τρόπο σε μία φάση που αιφνιδίασε τον αντίπαλό του με ένα winner στο φιλέ. Τα λάθη που υπέπεσαν και οι δύο στο έξτρα παιχνίδι, δεν στοίχισαν στον Έλληνα τενίστα που έφτασε στο 7-6 και την κατάκτηση του σετ.

Στο 2ο σετ δύο love games για τον Τσιτσιπά (για το 1-1 και το 2-2), όσο και το λάθος του Κόρντα που έφερε ξανά το Νο3 στην ισοφάριση (3-3), αναδείχθηκαν τα κλειδιά του αγώνα. O 29χρονος Κόρντα δεν βρήκε απαντήσεις στα μπρέικ του Τσιτσιπά και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στα 6-3 games και στα 2 σετ υπέρ του Έλληνα.

Αντίπαλός του στον 3ο γύρο του Σινσινάτι, θα είναι ο Λορέντζο Σονέγκο!

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης