Football Talk

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Ο Αγκιμπού Καμαρά του κράτησε το αήττητο και τον στέλνει ζωντανό στη ρεβάνς (video)

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Ο Αγκιμπού Καμαρά του κράτησε το αήττητο και τον στέλνει ζωντανό στη ρεβάνς (video)

Δυσκολεύτηκε, πιέστηκε αλλά στο τέλος διατήρησε το αήττητο. Ο Ολυμπιακός, με γκολ του Αγκιμπού Καμαρά, πήρε την ισοπαλία (1-1) και πάει ζωντανός στην Βουλγαρία για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε ετοιμοπόλεμος και «κόλλησε» στο γκολ του Κίριλ Ντεσπόντοφστην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Αγκιμπού Καμαρά τον… ξεκόλλησε. Ο 20χρονος άσος μπήκε ως αλλαγή και με ψύχραιμο πλασέ στέλνει την ομάδα του Πειραιά ζωντανή στην ρεβάνς.

Καλύτερος αλλά όχι ουσιαστικός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που απείλησε στο ματς, καθώς στο 3ο λεπτό, βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Λαλά να πατάει περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα αλλά σε πρώτο χρόνο, δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή. Στη συνέχεια, η νέα σέντρα του Γάλλου, βρήκε τον Χασάν αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του πορτιέρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά επιθετικοί και επέβαλλαν τον ρυθμό τους, με τους Βούλγαρους να προσπαθούν να βγουν με αντεπιθέσεις στην επίθεση. Τελικά, σε μία από αυτές, βρήκαν και την πρώτη τους τελική προσπάθεια.

Ο Σωτηρίου ξέφυγε από τον Ρούμπεν Σεμέδο, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζολάκη, όμως ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας το 0-0 στο 33ο λεπτό. Οι Βούλγαροι απείλησαν εκ νέου με τον Ντεσπότοφ, με την εκτέλεσή του να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Ημίχρονο… «θρίλερ»

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από τους Βούλγαρους, όταν ο Ντεσπόντοφ απέδειξε πως είναι άσος στις εκτελέσεις.

Ο Βούλγαρος εξτρέμ ανέλαβε το φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Τζολάκη, κάνοντας το 1-0 για την Λουντογκόρετς στο 50ο λεπτό. Η απάντηση του Ολυμπιακού, παραλίγο να έρθει στο 58ο λεπτό.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Χασάν βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά η καρφωτή κεφαλιά του, σταμάτησε στον Καλίνα, ο οποίος κράτησε το 1-0 για την ομάδα του. Η Λουντογκόρετςέφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Τεκπετέι στο 63ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός τελικά, βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 87ο λεπτό. Ο Μαντί Καμάρα έκανε το σουτ, οι κόντρες έφεραν την μπάλα στον συνονόματό του Αγκιμπού και εκείνος με ένα ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Ένα τέρμα από «χρυσό» για τον Ολυμπιακό ενόψει ρεβάνς. Η Λουντογκόρετς άγγιξε το γκολ, όμως ο σκόρερ της, Ντεσπόντοφ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία. Το 1-1 μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς.

Αυτό που κρατάει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι η εντυπωσιακή εμφάνιση των Κωνσταντίνο Τζολάκη και Αγκιμπού Καμαρά ενώ "πετάει" την αμυντική αστάθεια αλλά και την επιθετική δυσλειτουργία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπα, Σεμέδο, Σισέ (53' Αραμπί), Λαλά (61' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (46' Εμβιλά), Καμαρά, Βαλμπουενά (71' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας, Χασάν.

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάλινα, Ικόκο, Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Κάουλι Σόουζα (73' Σαντάνα), Κλάουντε Γκονζάλβες, Μπάτζι, Τεκπετέι (81' Σισίνιο), Ντεσπόντοβ, Σωτηρίου (89' Βάντερσον).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης