Basket Talk

Αντετοκούνμπο: «Να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές όχι μόνο με το Milwaukee, αλλά και με την Εθνική» (video)

Αντετοκούνμπο: «Να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές όχι μόνο με το Milwaukee, αλλά και με την Εθνική» (video)
Οι δηλώσεις των πρωταθλητών του NBA, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα με το βαρύτιμο τρόπαιο.  
Σχετικά Άρθρα

Στην Ελλάδα έφτασαν οι δύο πρωταθλητές του NBA. Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκαν νωρίτερα (01/08) με ιδιωτική πτήση τσάρτερ.

 
Για τα πρώτα τους συναισθήματα, ο Θανάσης ανέφερε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ σε όλους τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που έχουμε παίξει μπάσκετ μας έχουν στηρίξει, από την πρώτη στιγμή που έχουμε φύγει στο εξωτερικό μας έχουν στηρίξει».

 

Με τη σειρά του ο Γιάννης δήλωσε: «Ευχαριστώ και εγώ όλους τους ανθρώπους που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στο NBA και ζούμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να φέρουμε το Κύπελλο μαζί μας, έπρεπε να περάσουμε μεγάλη διαδικασία για να γίνει αυτό. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα είμαστε εδώ αλλά θα το πάμε σίγουρα στα Σεπόλια και στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε. Ακόμα δεν το έχουμε πιστέψει».

 

Συμπληρώνοντας, ο Θανάσης είπε: «Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Στο  Milwaukee  μας φώναζαν ότι είμαστε νικητές. Του χρόνου πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο, είναι κάτι απίστευτο. Όταν είσαι μικρό παιδί και βλέπεις Youtube, βλέπεις πανηγυρισμούς και τρόπαια και λες μακάρι να πάρω κι εγώ μέρος σε κάτι τέτοιο. Και ειδικά που το έζησα πέρσι με τον αδερφό μου (σσ. τον Κώστα που αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους Lakers) και να το ζήσω εγώ φέτος με τον άλλο μου αδερφό είναι τρομερό».

Εν συνεχεία ο Γιάννης τόνισε: «Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Όλη τη χρονιά προσπαθούσα να μη βλέπω τις καλύτερες φάσεις και τα παιχνίδια. Κάθε πρωί ανοίγω τηλεόραση και βλέπω Bucks, πρωταθλητές. Θέλω να κλάψω; Να γελάσω; Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Συνολικά, 70.000 κόσμος έξω από το γήπεδο. Το γήπεδο, γεμάτο σε κάθε ματς. Στην παρέλαση φώναζαν όλοι “Bucks in Six”. Μόνο που καταφέραμε και τα ζήσαμε τόσο νέοι, με τον αδερφό  μου, την οικογένειά μου… Να βγω σε μπλουζάκι δεν με νοιάζει. Όλες οι στιγμές που έζησα στα αποδυτήρια και στο παιχνίδι και στον τελικό και με τον Γιώργο Πάνου στα αποδυτήρια… Θέλω να το ξαναζήσω με τους συμπαίκτες μου. Κράτησε μόνο ένα βράδυ.Θέλουμε να το ξαναζήσουμε όλο αυτό, όχι μόνο με το Milwaukee, αλλά και με την Εθνική. Είναι εθιστικό και είμαστε σίγουροι ότι με σκληρή δουλειά και τη βοήθεια του θεού θα το καταφέρουμε.

Μια απίστευτη διαδρομή αυτά τα 8 χρόνια στο NBA, αλλά είχα ανθρώπους δίπλα μου που με βοήθησαν. Με πίστεψαν, με έσπρωξαν να γίνω καλύτερος. Η καλύτερη στιγμή που έχω ζήσει μέχρι τώρα είναι που έγινε πατέρας και θα ξαναγίνω. Αυτό το συναίσθημα δε συγκρίνεται με κανένα πρωτάθλημα στο NBA.

Δεν σταματάμε τη σκληρή δουλεία. Επειδή οι γονείς μας έκαναν έτσι. Από εκεί το έχουμε πάρει. Κάθε χρόνο ξεπερνάμε αυτό που κάναμε πέρσι. Αυτό θα ξανακάνουμε. Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι, αν θα ξαναπάρουμε πρωτάθλημα. Αλλά δε θα σταματήσουμε να δουλεύουμε. Αυτό που ξέρω είναι ότι αύριο το πρωί θα σηκωθώ να πάω στο γήπεδο να κάνω πρπόνηση. Ίσως και σήμερα το απόγευμα να πάω να κάνω βάρη, μπας και κοιμηθώ γιατί έχω τζετ λαγκ».

Ο Γιάννης για το κεφάλαιο Εθνική«Στεναχωρήθηκαμε πολύ που δεν μπορούσαμε να είμαστε στα παιχνίδια για το Προολυμπιακό και που δεν κατάφερε η Ελλάδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω πάρα πολύ να παίξω έκει, κάτι που δεν έχω καταφέρει. Να εκπροσωπήσουμε τη σημαία σωστά και να κερδίσουμε Είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που θέλω να καταφέρω.
Δε με νοιάζει να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ, ας είναι ο KD ή Harden, εγώ θέλω να είμαι ο Γιάννης που δουλεύει σκληρά».


Τέλος, ο «Greek Freak» ανέφερε: «Σίγουρα, ο Θανάσης με βοηθάω να βάζω challenge στον εαυτό μου. Ο Kobe (Bryant) με έκανε να πιστέψω στα όνειρά και όταν είναι αυτός δεν χρειάζομαι να με ξέρει κανένας άλλος. Είναι η οικογένειά μου δίπλα μου και μου αρκεί. Να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, με χαμόγελο.

Συνεχίζω να δουλεύω. Είτε κάτι καλό γράψουν, είτε κάτι κακό. Αυτό που ξέρω είναι ότι δουλεύω και αυτό μου αρκεί, ό,τι και αν γράψουν. Δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ και δεν μπορεί να με πειράξει η κριτική, γιατί στο λέω κι εγώ ότι δεν βάζω τις βολές. Θέλω να είμαι καλύτερος σούτερ, να βελτιώσω την ντρίμπλα μου, το ποστ παιχνίδι. Είμαι μικρός ακόμα, είμαι μόνο 26. Θα συνεχίσω την δουλειά με χαμηλά το κεφάλι.

Είχα μια στιγμή με την οικογένειά μου που έκατσα και σκέφτηκα τι έχει γίνει, πριν πάω στους προπονητές και τους συμπαίκτες. Είναι εθιστικό, μ’ αρέσει να παίζω στα πλέι οφ, να παίζω όταν η μπάλα είναι βαριά. Υπήρχε πίεση, αλλά το διασκέδαζα, γιατί έχω περάσει την πίεση σε όλη μου τη ζωή. Βρήκα έναν τρόπο και το διασκέδαζα και δεν με ένοιαζε αν θα χάσουμε ή αν θα κερδίσουμε. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε στο τοπ επίπεδο και θέλω να το ξανακάνουμε. Αυτός είμαι ως άνθρωπος, λέω “ποιο είναι το επόμενο βήμα;”. Μου αρέσει το repeat. Ήξερα πόσο χαρούμενοι ήταν όλοι και μου αρέσει να κάνω χαρούμενο τον κόσμο, δεν θέλω να τους απογοητεύω. Θέλω να το ξανακάνουμε.

Το να είσαι στο τοπ επίπεδο είναι δύσκολο. Τώρα φέραμε το τρόπαιο είμαστε χαρούμενοι, αλλά όταν ήμουν τραυματίας στο Μιλγουόκι, ήμουν μόνος μου. Είναι βαρύ όλο αυτό που περνάς όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής. Πολλοί δεν το συζητάν, γιατί λένε “εντάξει παίρνεις τόσα εκατομμύρια, σκάσε”. Εγώ χάρηκα που βγήκε και έκλαψε. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό που περνάει. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον Θοδωρή Ιακωβίδη, μιλήσαμε λίγο στο Instagram».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις:


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης