Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ξιφομάχος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και οι συναθλητές ζητούν την απομάκρυνσή του!

Ξιφομάχος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και οι συναθλητές ζητούν την απομάκρυνσή του!

Τον αποκλεισμό του Άλεν Χάτζιτς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζήτησαν οι συναθλητές του, Αμερικάνοι, οι οποίοι γνωρίζοντας για τις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά μέλη της αποστολής, τοποθετήθηκαν δημόσια, μόλις πληροφορήθηκαν πως θα εκπροσωπήσει την χώρα τους!

Μια μέρα πριν από την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ο ξιφομάχος Άλεν Χάντζιτς, αναπληρωτής των ανδρών της Team USA, έχασε την έκκλησή του να μετακομίσει στο Ολυμπιακό Χωριό, σύμφωνα με μια έκθεση από το USA Today.

Ο Χάντζιτς προκρίθηκε στους Αγώνες του Τόκιο τον Μάιο. Λίγο αργότερα, τρεις γυναίκες τον κατηγόρησαν για συμμετοχή σε σεξουαλική περιστατικά που συνέβησαν από το 2013 έως το 2015. Ο δικηγόρος του Χάτζιτς, Μάικλ Πάλμα, δήλωσε στους New York Times ότι ο ξιφομάχος δεν έχει ποτέ διαπράξει σεξουαλική επίθεση ή κατηγορήθηκε για βιασμό ή με οποιαδήποτε αστική ή ποινική καταγγελία που σχετίζονται με τις κατηγορίες.

Επιβεβαίωσε παρά ταύτα, ότι ο Χάντζιτς τέθηκε σε αναστολή από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια για το σχολικό έτος 2013-14 μετά από έρευνα που αφορούσε σεξουαλική συναίνεση.

Μετά τους ισχυρισμούς, το Κέντρο Ασφαλείας των ΗΠΑ ανέστειλε τον 29άχρονο από όλες τις δραστηριότητες περίφραξης στις 2 Ιουνίου. Ο Χάντζιτς άσκησε έφεση για την αναστολή και κέρδισε, με άμεση συνέπεια ο Χάντζιτς να ταξιδέψει στο Τόκιο ξεχωριστά από τους συμπαίκτες του, με την προϋπόθεση πως δεν θα του επιτρεπόταν να μείνει στο Ολυμπιακό Χωριό.

Καλώντας αυτούς τους περιορισμούς «αυθαίρετους και περιττούς», ο Χάντζιτς υπέβαλε καταγγελία στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κάπως έτσι, η κατάσταση ξέφυγε…Mερικοί από τους συμπαίκτες του Χάντζιτς πίστευαν ότι δεν έπρεπε να είναι μέλος της ομάδας. «Είμαστε απογοητευμένοι ότι αυτό είναι ακόμη και ένα πράγμα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ένας ξιφομάχος, ο οποίος υπέβαλε καταγγελία εναντίον του Χάντζιτς για παράνομη συμπεριφορά. "Προστατεύεται ξανά και ξανά."

Δημήτρης Μανάκος

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης