Basket Talk

Οι «Έλληνες» του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ

Οι «Έλληνες» του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ
Οι 5+1 πρώην και μελλοντικοί παίκτες ομάδων της Α1 που βρίσκονται στο Τόκιο. 

Μπορεί η «επίσημη» αγαπημένη να μην κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Τόκιο, ωστόσο, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί εμμέσως, από κάποιους αθλητές που έχουν θητέυσει παλαιότερα στη χώρα μας και από κάποιους άλλους που ετοιμάζονται να γίνουν κάτοικοι Ελλάδας. Ας δούμε τις περιπτώσεις αναλυτικά. 

Μουσταφά Φολ
: Ο 29χρονος σέντερ της Εθνικής Γαλλίας θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους “τρικολόρ” θα έρθει στην Ελλάδα για να ξεκινήσει προετοιμασία με την νέα του ομάδα, τον Ολυμπιακό, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε με τη Βιλερμπάν.

moustapha-fall_1.jpg

Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ: Πρώτη παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού και για τον 25χρονο Αργεντινό φόργουορντ. Μετά από πέντε σεζόν στην γενέτειρά του με την Μπάχια Μπάσκετ και άλλες δύο στην ισπανική Μανρέσα, ο Βαουλέτ θα γίνει επίσης κάτοικος Ελλάδας την προσεχή σεζόν, για λογαριασμό της ΑΕΚ. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει, όταν διευθετηθεί το ζήτημα των ban.

vaulet.jpg

Άρον Μπέινς: Ο 34χρονος Αυστραλός σέντερ/φόργουορντ, που βγάζει..τα προς το ζήν στο ΝΒΑ από το 2013, αποτελεί μία από τις παλιές καραβάνες των “Μπούμερς” και αυτή θα είναι η τρίτη διαδοχική Ολυμπιάδα που θα δώσει το “παρών”. Προτού γίνει μεγάλος και τρανός, ο Μπέινς πέρασε και από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Ίκαρου Καλλιθέας (2011-12)! Το πλούσιο ταλέντό του ήταν ευδιάκριτο. Σε 23 παιχνίδια της Basket Leagueείχε συνολικά 312 πόντους και 199 ριμπάουντ.

baynes_ikaros_ilisiakos_2011-12.jpg

Νέιθαν Σόμπι: Ο δεύτερος Αυστραλός της λίσταςο 31χρονος γκαρντ, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο NBL. Το Μάρτιο του 2017 παραχωρήθηκε δανεικός από τους Adelaide 36ersστον ΠΑΟΚ και βρήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός του εγχώριου πρωταθλήματος. Σε 10 παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί με τον “δικέφαλο” του Βορρά, ο Σόμπι μέτρησε κατά μέσο όρο 13.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ.

nathan_sobey_paok_2017.jpg

Γκάβιν Έντουαρντς: Ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ θα εκπροσωπήσει την οικοδέσποινα Ιαπωνία. Δέκα χρόνια νωρίετρα, τη σεζόν 2011-12, ο Έντουραντς συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως παίκτης του Περιστερίου. Σε 19 παιχνίδια, η συγκομοιδή του Ιάπωνα ψηλού ήταν 181 πόντοι και 99 ριμπάουντ.  

gavin_edwards_bogris_verginis_peristeri_aris_2011-12.jpg

Ματ Νίλσεν: Στα 43 του πια χρόνια, ο Νίλσεν θα βρεθεί στο Τόκιο ως βοηθός του Μπράιαν Γκούργιαν στον πάγκο της Εθνικής Αυστραλίας. Πριν βάλει το κουστούμι, ο Νίλσεν μέτρησε τρεις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008 και 2012) και δύο θητείες στην Ελλάδα. Την πρώτη με τον ΠΑΟΚ (2004-05) και τη δεύτερη με τον Ολυμπιακό (2011-12). Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε πολύ πληθωρική παρουσία, πετυχαίνοντας 388 πόντους σε 28 αναμετρήσεις. Μάλιστα, είχε σημειώσει τρεις φορές double-double. Αντίστοιχα, με τους “ερυθρόλευκους” είχε 144 πόντους σε 16 ματς.

nielsen_papaloukas_olympiacos_2010-11.jpg


Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης